Ferit Hepokur

Ferit Hepokur

Bu Meslek Aşk İster

Bu Meslek Aşk İster

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü geride bıraktık. Böylesine özel bir gün vesilesiyle birçok mesaj aldık. Kamu kurum, kuruluşları, STK’lar, siyasi partiler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundular. Kimi mesajlarda mesleğin zorluklarına da yer verildi. Bu mesleğin ortaya çıktığı günden bugüne kadar zorluklar hep oldu. Gelecekte de birtakım sorunlarla boğuşacağız gibi görünüyor. Allah güç, kuvvet versin…

Tabii ki her mesleğin kendine göre zorlukları, sorunları var. Bence bizim meslekteki en büyük sorunlar tutarsızlık ve ilkesizlik. Mesleğimizin ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olmamız lazım. Böylece siz okuyucuların nezdinde daha fazla değer göreceğimizi sanıyorum. Güçlünün değil, haklının yanında olmak gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca şehirdeki birçok gazeteci arkadaşımın da dediği gibi bu meslek aşk, sevgi ister. Bunlar yoksa yapamazsınız, başarılı olmanız da mümkün değil.

Gazetecilikte ilkesizlik demişken, bu ilkeleri burada tek tek yazmam mümkün değil. Burada soru şu; ‘Kimler bu ilkelere ne kadar uyuyor?’ Takdir sizin. Lakin isteğim, ricam şudur ki; Bu mesleğin ilkelerine uymayan şahsiyet ya da şahsiyetler ‘Ben gazeteciyim’ diye ortalarda gezmesin. Mesleğimize kara çalmasın.

Diğer yandan, geçtiğimiz gün gazetemizin köşe yazarı Emel Şerife Hasçağan’ın da yazısında bahsettiği gibi yazar, muhabir, grafik tasarım ve yönetim kadrosu olarak gazetemizin ciddi manada bir başarı gösterdiğine inanıyoruz. Olumlu, olumsuz her türlü yorumu dikkate alıyoruz ve daha iyiye gidiyoruz. Sizlere daha hızlı bir şekilde haberleri ulaştırmak adına akıllı telefonlar için uygulamamız var. Uygulamayı indirir ve takip ederseniz, daha güçlü oluruz.

Son olarak, tüm meslektaşlarımın geçmiş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ferit Hepokur Arşivi
SON YAZILAR