Ferit Hepokur

Ferit Hepokur

Beyin fırtınası yılı

Beyin fırtınası yılı

Yeni bir yıla girdik ve dünya ile birlikte bizler de yaşlandık. Hatta, yılın ilk ayının da sonlarına doğru geliyoruz. Bu yılda çözüm bekleyen sorunlarımız, devam etmesini umduğumuz iyi ve doğru işler var.

Tüm dünyanın ortak sorunları bizleri de etkiliyor tabii ister istemez. Yaşanan en önemli sorunlar; bir türlü bitmeyen, tükenmeyen Covid-19 salgını tehdidi, küresel iklim değişikliği. Yine tüm dünyada baş gösteren ama toplumumuzu daha çok etkileyen hayat pahalılığı en önemli ve çözülmeyi bekleyen sorunlarımızdan biridir. Şimdi bu genel. Gelelim yerele…

Her türlü yerleşim yerinde bir takım sorunlar vardır elbette. Her şehrin, köyün, kasabanın kendine has problemleri var. İllaki Konya’nın da vardır. Bu noktada belediyeler, yeni yılın başlaması ile birlikte sorunların çözümü için yeni stratejiler belirler. İyi analiz yapılması şart.

Eğriye eğri, doğruya doğru; Konya belediyelerinin sorunlar ve çözümleri noktasında çok önemli çalışmalar yürüttüklerini söyleyebilirim. Bence en önemlisi belediye başkanlarının esnaflarla, vatandaşlarla bir araya gelerek istek ve önerileri dinlemeleri, yürütülen ve yürütülecek çalışmalar ile ilgili halk ile istişarelerde bulunmalarıdır. Geçtiğimiz yıllarda da bu ziyaretler gerçekleştiriliyordu ancak ‘hemşehri buluşmaları’ son dönemlerde biraz daha arttı. Dolayısıyla ‘Birlikte yönetim anlayışı’ Konya’da oldukça hakim. Yapılan ziyaretler ile görüşler, istekler, aksaklıklar bir bir not alınıyor ve sorunların çözüme kavuşturulması için kollar sıvanıyor. Bu gerçekten memnuniyet verici.

Sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının da bu anlamda daha fazla beyin fırtınası yapması gerektiğini düşünüyorum. Yapanlara sözümüz yok. Ancak şu bilinmelidir ki; millet hangi kurum, kuruluşun çalıştığını hangisinin çalışmadığını çok iyi biliyor. “Falanca kuruluştan ses yok, bu sene ne yapacaklar, ne edecekler bir öğreniverin” diyen de yok değil. Kimi o şekilde ‘zarf atıyor’. Şöyle söyleyeyim; sesi çıkmayanlar için bu yılın geçen yıldan bir farkı yok. Hedef, strateji belirlenmemişse nasıl çıt çıkacak? Her kurumun, kuruluşun 2022 yılı temasını belirlemesi gerektiğini düşünüyorum. 2022 yılı Konya için ne yılı olacak hep birlikte ömrümüz yeterse göreceğiz. 2022’nin ilk ayına baktığım zaman şimdilik temayı ‘beyin fırtınası yılı’ olarak görüyorum.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ferit Hepokur Arşivi
SON YAZILAR