Fatih Özer

Fatih Özer

Sevgili kızlarımıza

Sevgili kızlarımıza

Hayatta hangi dönemde sizi erkek evlattan farklı tuttular bilmiyorum ama bir kız evladı sahibi olarak saçınızın kokusuna dahi dünyayı yakmaya talibiz kıymetli yavrularımız. Bu hayat sizinle güzel ve kıyamete dek böyle olarakta kalacaktır.

Sizin güldüğünüz vakit gülen üzüldüğünüz vakit üzülen sizi canından aziz bilen aileleriniz her daim var asla kulağınızdan küpe olarak eksik etmeyin bu sözü.

Efendim nerden çıktı bu yazıyı yazmak derseniz başlayalım. Şimdi eskiden evlendirme programları olan yapımlar şimdi ailelerin sorunlarını çözme programı olmuş. Geçenlerde birkaç kez seyretme durumum hasıl oldu. Kızlarımız ailelerinden, eşlerinden göremediklerini dışarıda arama lüzumuna düşüyorlar. Veya yalan perdesi olan sanal dünyaya aldanıp maddiyat ile ilgili atmış oldukları adımların yanlış olduğunu büyük üzüntü ile sonuçlandırıyorlar.

Kızlarımız canlarımız sizler kimsenin emir eri değilsiniz bunu kesinlikle kafanıza kazıyın. Sizler önce pişecek sonra ayaklarınızın üstünde duracaksınız ve kızmayın ama sonra sevgili rolünüze bürüneceksiniz.

Sevgili kızlarımız ufak yaşta evlenmek asla yok. Yarın çocuğunuz olduğunda onu evlendirir misiniz desem hepiniz hayir diyeceksiniz eminim. Okuyacaksınız, araştıracaksınız,- tartacaksınız sonra bir yola adım atacaksınız. Bir öğretmen olarak sizlere kıyamıyorum.

Bir öğrencim var idi 2020/2021 yılında 10. Sınıf idi okumayacağım dedi diretti ve şuan anne. Tabi ki aile nikah için izin verdi de o şekilde adım attılar. Ama daha okul çağında olacaktın be kuzum ama kucağına kuzunu aldın diyesim geliyor ama bir yola çıktı yolu açık olasıca.

Okumaktan kastım illa okul olmayabilir. Herkes okuyacak diye elbet bir kaide yok. Milli konuda dini konuda aile konusunda kendini hazır eylemeden de eklemek mümkün elbette. Sonradan gencecik birliktelikler ayrılıklarla hüzünlerle sonuçlanıyor. Kimsenin dediğine itibar etmeyin şahit olmadıkça. Sizler sanalda konuşurken kimse size kendisini olduğu gibi anlatmaz. Yalanlara falan asla itibar etmeyin.

Hele hele anlamadığım konulardan birisi kamera açmak resim göndermek vs. Sizin özeliniz sadece sizin.

Ayrılıklarda en masum olanlar çocuklar oluyor, içlerinde bir volkan oluyor ama söndüremiyor yavrularımız.

Lütfen çocuğunuza sahip çıkın. Onlarla arkadaş olun, büyük olun, doğruyu yanlışı anlamada rehber olun, etkinlerde yanlarında olun, asla salıvermeyin.

Sevgili kuzular sevgili kızlarımız söylenecek çok söz var ama malum her şeyi de yazamıyorsun. Sizler dik durun ayakta durun dirayetli durun imkanlarınızı kendiniz için kullanın. Elbette seveceksiniz elbette aile olmak isteyeceksiniz ama merdiven basamak basmak çıkılır ve zaman alır. Lütfen basamakları tek tek ve kontrolü elden kaybetmeden çözün.

Bu yazıyı okuyan erkekler kızmasın elbette onlara da bir yazı yazmak gerekecek ama şuan kızlarımızın hüznü içimizi parçaladığı için yazma gereği duydum. Elbette sizlerde de güvenip sonunda hüzünlü günler yaşama gibi durumlar var ama bu yazı evimizin, gönlümüzün, yüreğimizin baş köşesinde yer etmiş eden kızlarımız, annelerimiz ve anne adaylarımız için. Yoksa hiçbir şey tek taraflı değildir elbet.

Yazıyı eski bir dostumun kızlarımız ile ilgili söylediği bir söz ile bitirmek istiyorum. Ey kızlar sevgili iken de evli iken de hiç kimsenin kolunun altına esir gibi girmeyin. Sizler Amine Hatunun, Tomris Hatunun,Hüma Hatunun,Zübeyde Hatunun sergilediği duruşu sergilemek zorundasınız.

Sizler iş kadınlığında,annelikte, kardeşlikte örnek aldığınız kişileri iyi seçmeli ve sizin karşınızdakiler size hayran kalmalı.

Ve yine bir söz aklıma geldi “Kızlar okuyun. Okumazsanız, kolunuza takılan üç bilezik,kocanızın ömür boyu ödeyeceği salon takımıyla övünen, çeyizi dünyadaki en değerli eşya sanan bireyler olursunuz. Dışarıda nehir gibi akan bir hayat varken ,siz o nehirdeki sabit kaya gibi sürekli aynı kalırsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR