Fatih Özer

Fatih Özer

Ne Oldu Bize?

Ne Oldu Bize?

Dede Korkut ile şekillendirdiğimiz kişiliğimiz, Yesevi ikliminde yanan şahsiyetimiz,Kürşad ve kırk çerisi ile yiğitleşen yüreğimiz, Ahmet Yesevi hazretleri ile büyüyen gönlümüz var bizim atiden gelen.

Seyreylerken gönlüm son demleri atiden gelen millet olarak bu halımız çok üzüntü veriyor. Biz dünyaya; yaşamayı, temizliği,insanlığı öğreten bir milletiz. Vakit geçtikçe hep maziden bahsedip iç çekerek geçmişe özlem duyuyoruz. Ne eski biz biziz ne de yeni biz biziz. Biz ne vakit bu hale geldik. Okumadan, araştırmadan her şeyi biliyor! ama hiçbir şey yapmıyoruz. Konuşmaya gelince mangalda kül bırakmıyoruz ama üretmiyoruz. Üretmek deyince kimse bizden teknoloji üretimi beklemiyor ilk planda. Biz fikir üretmeli fikir adamı olmalıyız. Biz insanı yaşam standartları için insani değerler üretmeliyiz. Ama malesef aile yapımız ortadan kalktığı gibi üretme noktasında sıfırları oynuyoruz. Biz vefa üretmiyoruz kendi milletimizi,dostlarımızı heder ediyoruz. Daha dün aynı sokakta oynadığımız,elimizi beraber çamurlaştırdığımız,el ele olduğumuz,birbirimize destek olduğumuz dostlarımızı harcadık, harcıyoruz. Bize karşı iyi olduğunda, menfaatimiz olduğunda iyi dediğimiz dünün dostları bugün hasmımız oldu.

Sokaklarda yürüyemez olduk, ağzımızın bozukluğu had safhada. Yolda yürürken elimize geçen çöpü yerlere atıyoruz. Yeşil dünya sadece dilimizde ama doğayı biz mahvettik.

Liyakatli olmayan ama angara'da dayısı veya ceketi sağlam iliklediği siyasi rant çevresi olan işlerin başına geçti ama yetmedi mahvetti aldığı sorumluluk alanını. Omzumuza almadık sorumlulukları nasıl olsa elimizde kalem dedik imzaladık durduk. Sonuçta birkaç doğrunun olduğu yerde yanlışlar eritti doğrularımızı. Oturduğumuzda koca koca laflar edip küçük küçük adam olmamız maziye ve atiye ihanet esasında. Son olarak sokak kültüründen bahsetmek istiyorum. Sokak demek küçüğe sevgi büyüğe saygı demek. Sokak demek oyun oynarken bile bize ihtiyacı olana koşmak demek. Sokaklarda büyüdük ve sokak kanunlarını da biliriz evelAllah. Ama şimdi sokakta yürümeye utanır hale geldik. Ailecek yürüyorsun karşında yürüyen birkaç genç! ağza alınmayacak laflarla güya sokakta muhabbet ediyor. Yanında hanımın, kızın,kız kardeşin olsa ne olur adamın ağzında ayar olmadıktan sonra. Bu memleket bizim ey halk bu sokaklar bizim bu aile bizim. Biz sokakta iken yanımızdan geçen anneye, küçüğe, büyüğe saygı gösterir onlara mahçup olmamak için şekil alırdık. Yapmayın gençler yapmayın büyükler sokaklar sizin şahsiyet ve kişilik resmi verdiğiniz bir alan. Şahsiyet ve kişilikte sıkıntınız varsa sokağa değil en yakın hastaneye gidin lütfen. Biz Müslüman Türk olarak edebi hayatımızın mihenk taşı yapmalıyız. Ben milletimi Seviyorum ve dünyaya örnek olacak bir millet iken rezil olmamayı yeğleriz diye düşünüyorum.

Müslüman Türk aleminin mübarek Kurban bayramını canı gönülden kutluyor,nicelerine kavuşmayı niyaz ediyorum. Rabbime emanetsin ey okur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR