Fatih Özer

Fatih Özer

Küfürbaz nesil

Küfürbaz nesil

Bazen sıkıntı bende mi acaba diye düşündüğüm zamanlar olmuyor değil. Artık insanlar o pis ağızlarında maharet gibi sokakta yürürken mahalle arasında sitede küfürle yaşam sürüyor. Kimsiniz abi sadece sizin yaşam alanınız mı bu ne ahlaksızlıktır dediğim defa kez oluyor. ADAMLIK gibi bir hayalin hiç mi yok be dostum. Yemin ederim şaşkınlık beynimin içinde oluşmakta.

Geçenlerde evde malum rahatsızlık vesilesiyle bir hafta karantina geçirdim. Odada tek başıma olunca hem hava alayım hem de oda havalansın diye balkon camını açık bıraktım. Aman Allah’ım kendi çocuğumdan küçük çocukların ağızlarından çıkan o sözler olamaz dedirtir cinsten. Tabi ki çıkıp aman paşam aman yiğidim size yakışmıyor desem de arkanı döndün mü aynı tempo devam. Biz Anadolu çocuklarıyız lafı var bilirsiniz. Hah işte biz o çocukluktan akraba olmak istiyoruz. Anadolu çocuğu sokak adabını bilir sokak duruşunu bilir sokak konuşmasını bilir velhasıl moda tabirle sokak adamlığını bilir.

Annesi, kız kardeşi, eşi varmış gibi ağzını bozmaz. Haa biz onların yanında da öyleyiz diyorsanız kaybolun gari kaybolun ya.

Ben senin annenin, eşinin, kızının yanında normalden daha fazla kibar normalden daha adaplı duruyor ve konuşmama dikkat ediyorsam sende dikkat edeceksin kardeşim.

Bir akşam yine çocuklar parkta oynuyor birisi yine ağzı bozuk konuşmalarda. Baksana paşam dedim gel buraya. Sizin ev nerede şu binada dedi. Hadi dedim gidelim hep beraber sende evde annenin, kardeşinin, ninenin, teyzenin, halanın yanında da böyle konuş. Yapar mısın, hayır dedi başını eğip. Dedim paşam size yakışır gibi yaşayın. Sizlere hiç yakışmıyor bu hal ve şartlar. Evet abi dedi özür olsun. Sonra düşündüm sen uyarma ben uyarmayayım aile de görmeyen bir çocuk kültür dediğimiz nokta ile nerde tanışacak.

Lütfen çocuklarımıza adabı öğretelim kişilikleri oturmadan çocuklara örnek olalım. Yoksa ahlaki yozlaşma bizi olmadık yerlere götürüyor. Ey gençler bir tık sonrası gerçek hayata geçeceksiniz. Orası şimdiki düzen gibi değil. Güven ister adamlık ister duruş ister asalet ister.

Adamlığımız her daim baki kalsın,- her yerde diz kıracağınız bir yeriniz olsun. Her şey gitse de şeref kalır haysiyet kalır vesselam.

Selam ve muhabbetle ey okur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR