Fatih Özer

Fatih Özer

Büyükler Ayıp Oluyor…

Büyükler Ayıp Oluyor…

Bugün şikayet ettiğimiz konular dün ektiğimiz tanelerin sonucudur.  Ektiğimiz taneleri takip etmez arkasına bakmaz isek sonucunu doğru almamızın imkanı yoktur. Sonuç aldığımızda da şikayet etmeye bahanemiz olamaz.

Bu yazıya ister iç dökme deyin ister sitem deyin ister yazıklar olsun yazısı olmuş deyin. Ya da bir delinin boş konuşması da diyebilirsiniz.

Değerli büyükler yapmış olduğunuz işler toprağın altında hesabı sorulacak işler. Nereden çıktı bu yazının yazılma hikayesi anlatayım efendim. Ekmeğimizi kazanmak için eğilmeden bükülmeden kimseye bir boyun borcumuz olmadan Rabbimin verdiği rızkı aramaya devam ediyoruz değerli okur. Bu arama serüveninde elbet tanıdığımız böyükler de oluyor. Bir yolun bir yerine orada ikamet eden vatandaşların, öğrencilerin yararlanabilmesi için bir durak isteme durumu oldu. İşte bundan sonra başladı mevzu konunun akıbeti. Topu alan pas etti olmadı taca olmadı kornere attı. Soruldu arada bu isteğimiz yanlış mı ya da gereksiz mi diye. Sonra efendim şu sayfaya mesaj şu adrese dilekçe şu bilmem kime istek. En son olmadı bu işin en başındaki kişi sizin oraya ziyarete gelecek onu aman takip edin ona bildirin ondan isteyin gibisinden sözler. Evet biliyorum gidebilsem değer de verdiğim sayın büyük bu işi yapar. Ama benim mesaim ona müsait değil. Hadi bu ufacık konuyu bile ona diyeceksek bu kadar personel neye yarar neden mesai harcar. Bu konuya el atacak elini taşın altına koyacak kimse yok mu? Bilemedim içim acıdı bende sizlerle paylaşmak istedim ey okur.

Bir eğitimci olarak fikir adamlığı konusunda çocukların yetişmesini isterim ama onlara hep söylediğim konu her gün parti adı konuşarak bölüşmeyin.  Siyaset yapmak her gün değil seçim gününün gereğidir. Ama çalışmak her güne lazım olan mevzdur.

Lütfen değerli büyüklerim siyasi vefa diyerek partizanlık yaparak bile olsa getirmiş olduklarınızı takip edin. Adam seçimde sizinle olmuş olabilir. Seçimde sizinle olması demek Vatan Millet Bayrak sevdası ise sizden bir görev beklememesi demek. Ama yok efendim diyerek bir görev bekliyorsa sizde güvenip getiriyorsanız lütfen takip edin. Evet var mı böyleleri var. Adam gelmiş bir yerlere bakıyorsun geçmişine, seçilen kişinin yanında etrafında falan filan. Ama meselesi Vatan Millet Bayrak İman olanlar etrafta beklese de haydi göreve denilmedikçe ar ederek bekliyor. Oysa atayanlar da atananlar da biliyor ki diğerleri daha iyi yapar bu işi.

Velhasıl değerli büyüklerim bu işte bir yanlışlık var. Atama yapmanız birilerini bir yerlerde getirmeniz elbet sizin kararınız. Ama ufacık bir işi bile sizin gelmiş olduğunuz yerde uğrayacak olduğunuz mahalleye gidip kendisine anlatın,aktarın,talepte bulunun deniliyorsa ortada bir yanlışık var demektir. Siz her işe bakamaz hatta yetişemezsiniz. Siz her işe bakacak iseniz bu adamlar neden var neden oralarda oturuyorlar.

Selam ve muhabbetle ey okur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR