Fatih Özer

Fatih Özer

Ahlaki Çerçevede Spor

Ahlaki Çerçevede Spor

Malum bizim sevdamız olan futbol dışında her alanda (basketbol, voleybol, güreş, halter,boks,tekvando-para tekvando,okçuluk,cimmastik) ipi göğüsleyerek şampiyon olan bir spor branşlarımız var. 

Tebrik ediyor ve bu başarıların devamını diliyorum. Cennet mekan Mustafa Kemal Paşamın söylediği gibi sporcunun zeki,çevik ve aynı zamanda ahlaklısı bizim için olmazsa olmazdır. Ey sporcular  lütfen Paşamın söylediği bu kıstaslardan lütfen geri kalmayın. 

Günümüzde ağzımızdan düşürmediğimiz ama hiçbir başarısı ile mutlu olamadığımız futbol kadar söz etmesekte alınmış olan sonuçlar gurur verici noktadadır. Dünya kupası bilmeyiz Avrupa şampiyonluğu bilmeyiz ama oturduğumuzda ağzımızdan futbolu düşürmeyiz. Dünya kupasına kalaydı milli takımda siz sokakları göreydiniz. Kutlamalar konvoylar gırla gelirdi. Ama bu kadar sonuçlar varken ne televizyonlar ne millet ses çıkarmakta. Sanırım spor anlayışımız sadece futbol. Psikolojimizi bozdunuz iş bilmez yöneticiler iş bilmez hocalar şımarık futbolcular... Bıktık sizlerden.

İsim isim yazılsın isterdim gazetelerde günlerce şampiyonlar. Onlar için şehir şehir kutlamalar organize edilsin. Onların arkasından gelebilecek gençlere gaz olsun önderlik olsun isterdim yapılacak etkinlikler. Ama sonuç malum olduğu gibi sessiz sedasız kutlama metinleri falan. 

Bir de futbol için ahlaki noktada birkaç söz söylemek istiyorum. Hadi başarı yok bari ahlaklı taraftar olarak örnek olalım. Maça gitmek demek ağzımıza geleni konuşmak söylemek demek değildir. Tribüne gidiyorsun oyuncuya,hakeme, hocaya, yönetime,taraftar gurubuna olmadık sözler ağza alınmayacak hakaretler... Ya arkadaş hayatında hangi spor başarın var hangi sporu hakkıyla yaptın desen sonuç hiç. Ulusal kanallarda maç seyrediyoruz rakip taraftarlar bir arada maç seyrediyor. Biz bu güzel ülkenin fertleri bırak stadda yan yana seyretmeyi dost meclislerinde takım konuşmak uzak durur hale geldik. Sanırsın takım demek hayat demek. Etmeyin bu spor bu ülkenin birliğinin kardeşliğinin dinç olmasının göstergesi olmalı. Siyasetin uzak olduğu birlik beraberliğin olduğu rakip olunsa da düşman olunmadığı  seyir zevki yüksek spor aktiviteleri diliyorum. Alt yapı ilerlemediği kendi evlatlarımıza önem vermediğimiz sürece bu iş bir adım ileriye gitmez.

Boşverin siz kötüyü siz ahlaki değerlerin olmadığı hiçbir faaliyette olmayın. Bol sporlu bol sağlıklı bol muhabbetli günler diliyorum ey okur.

Selam ve muhabbetle.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR