Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Yanlışın mukayesesi olmaz

Yanlışın mukayesesi olmaz

Geçtiğimiz Salı günü Fenerbahçeliler Derneğinin lokal açılışı vardı. Davetiyeler günler önce dağıtılmıştı. Sevilen bir iş adamı ve Fenerbahçeliler Derneği Başkanı olan Bülent Kaşdoğan’a da destek olmak amacıyla bir Galatasaraylı olarak bu açılışa katıldım.

Bu açılışı önemli yapan bir olay daha vardı ki, orada Başkan Kaşdoğan bu konuyu açıkladı. Meram Belediyesi sabah gelerek bu açılış yapılacak yeri mühürlemişti. Yani Konya’da Fenerbahçeliler Derneği, çok kaliteli bir lokal yeri yapıyor ve Meram Belediyesi de gidiyor burayı mühürlüyor. Hem de tam açılış günü…

Konuyu Meram Belediyesinden yetkililerle konuştuğumuzda gördüğümüz manzaranın aslında hukuken hiçbir haksızlık olmadığı yönünde olmasına rağmen bu tür konularda en önemli meselenin hukuk kadar vicdani de olması gerektiğini düşünüyorum.

Meram Belediyesi yetkililerinden öğrendiğim kadarıyla yaklaşık bir buçuk aydır süren bir ruhsat çalışması içerisinde ruhsatla ilgili sorunların çözülmediği ve bu çözümsüzlüğe rağmen bir emrivakiiyle açılışın yapıldığı gözükmektedir.

Hep yazılarımda bahsettiğim bir konudan yine bahsedeceğim burada: “Siyaset nezaket sanatıdır”. Yani Belediye Başkanları profesyonel siyasetçilerdir ve nezaket konusunu da değerlendirmekten kaçınmamalıdırlar.

Şimdi olayı nezaket yönünden bir değerlendirelim: Fenerbahçeliler Derneği bütün işleri eksik yapmıştır farz edelim. Burası sabit bir tesistir. Yani mühürleme işini o gün yapacağınıza bir hafta sonra da yapabilirsiniz, hatta yıkmak bile belediyenin kanuni hakkıdır.

Şimdi FB Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın katıldığı bir açılışta, Fenerbahçelilere ait bir yerin mühürlenmesi neredeyse tüm Türkiye’nin hem ilgisini çeker hem de bu konuda Konya’nın tanıtımı açısından sıkıntılı bir durumdur.

Aziz Yıldırım’ın olduğu bir yerde tüm ulusal ve yerel basın gözlerini buraya çevirir. Burada oluşacak bir olumsuzluk da ulusal basın tarafından daha önce de Konya’nın uğradığı haksızlıkları düşünürsek Konya’ya fatura edilir ki sanırım bir Konya sevdalısı olarak bu konuya sıcak bakma şansımız yoktur.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru şunu gayet iyi bilmektedir ki, söz konusu yerle ilgili olarak bir hafta sonra da mühürleme işlemi yapabilir hatta yıkım işini bile yapabilirdi. Ama bu konuda aceleci davranılmış ve istenmeyen sonuçlar ortaya çıkmıştır.

Ayrıca Bülent Kaşdoğan’ın başkanın eviyle ilgili söylediklerinin veya başkanın paralel yapıya bakışıyla ilgili söylediklerinin doğruluğu yanlışlığı zamanla ortaya çıkacaktır muhakkak. Ama Başkan Toru’nun oturduğu evin bir sitede kirada olduğunu bilen birisi olarak bir imar sorunu varsa bile bunun müsebbibi olduğu gibi bir sonuç çıkarmanın zor olduğunu da söylemem gerekir. 

Ortada yanlışlar vardır ve bu yanlışları bir inatla ve mukayese ile çözmeye çalışmak doğru değildir. “Yanlışın mukayesesi olmaz” diye bir sözümüz vardır. Bu mukayeselere girmeden, Fenerbahçeliler Derneği gerekli hukuki zorunlulukları yerine getirerek, Belediye de daha nezaketli davranarak bu işi en kısa zamanda çözmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR