Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Ülkemizin kıymetini bilmeliyiz

Ülkemizin kıymetini bilmeliyiz

O kadar güzel bir ülkede yaşıyoruz ki bazen bunun hiç farkında bile olmuyoruz. Aslında bunun farkında olmamıza engel o kadar çok algı yönetimi yapılıyor ki, eğer onlar tarafından kandırılırsak ve de kandırılmaya devam edersek neredeyse bir cehennemde yaşadığımıza inanma durumuna geliyoruz.

 

Yeni bir yıla girdik. Konya’da da tüm Türkiye’de olduğu gibi bir coşku vardı. Ve yine tüm ülkede olduğu gibi Konya’da da yılbaşı eğlenceleri vardı.

 

İşte ülkemiz için en bariz güzellikler gözümüzün önüne bir kez daha geldi. Konya’da bir kesim vardı ki, eğlence merkezlerini, otellerin balo salonlarını doldurdular. Bir kesim vardı; evlerinde eş dost toplanarak yaptıkları yemekleri, kuruyemişiydi, meyvesiydi, yiyerek televizyon izlediler. Bir kesim de Spor ve Kongre Merkezi’nde Mekke’nin Fethi yıldönümlerini kutladılar. Belki de bu üç kesimin birbirinden haberi bile yoktu. Üç kesim de yeni yıla girdiler ve kendi istedikleri şeyleri yaparak.

 

İşte birçok olayda aslında aynı şeyler söz konusu değil mi? Yani ülkemizde birbirinden farklı 80 milyon insan var ve bu 80 milyon insan kendi istediği şekilde istediği gibi yaşıyor.

 

Türkiye’yi cennet yapan unsurlardan en önemlisi bu farklılık. İşte bu, demokrasinin farkı. Yani hiç kimse birbirinin hakkına tecavüz etmedikçe istediği gibi yaşama hakkına sahip.

 

Yukarıda da belirttiğim gibi isteyen yılbaşı kutlar, isteyen Mekke’nin fethi; isteyen içki içer, isteyen ibadet eder, isteyen diskoya, gazinoya gider; isteyen camide vaktini geçirir. Bundan daha güzeli var mıdır?

 

Ülkemizin kıymetini bilmeliyiz. Aynı zamanda demokrasinin kıymetini bilmeliyiz. Aynı zamanda laikliğin kıymetini bilmeliyiz. İşte bilhassa bu üç öge bizleri güçlü kılan, iç kavgalarımızı engelleyen ögelerdir.

 

Eğer Ortadoğu’dan farklı gözüküyorsak bunun nedeni işte bu üç ögedir. Geri kalmış ülkelerden farklı isek işte bu üç öge sayesindedir.

 

Ülkemizi seversek, bilin ki emperyalizmi nasıl mağlup edebiliyorsak, terörü de o şekilde ortadan kaldıracağızdır.

 

Ortaköy’de meydana gelen menfur saldırıyı bu vesileyle kınıyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet; yaralılara acil şifalar diliyorum. Böyle kalleş düşmanların kalleşliklerinden ülkemizi kurtarması için de Allah’a dua ediyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR