Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Siyaset dolu hafta sonu

Siyaset dolu hafta sonu

Dolu dolu bir hafta sonunu daha bitirdik ve yeni bir haftaya başladık. Hafta sonuna Konya Milletvekilimiz Leyla Şahin Usta ile girdik. Yani Cuma akşamı milletvekilimizin daveti haftanın benim için son faaliyeti idi.

Leyla Şahin Usta, o naif kişiliğiyle güzel ev sahipliğiyle güzel ve politika dolu bir akşam yaşamamıza vesile oldu. Sayın milletvekili, neden “evet” denilmesi gerektiğinden bahsederken; bunun için yapılması gerekenleri ve eksiklikleri de bizlerden dinledi. Hayır diyenlerin endişelerini kendisine sorduk. Samimiyetle cevabını aldık. Kısacası Leyla Şahin Usta milletvekili olduğundan bu yana gösterdiği samimiyeti ve dürüstlüğü bir kez daha gösterdi. Aslında toplantıdan çıkan belki de en önemli sonuç “toplumun evetçiler ve hayırcılar olarak bölünmemesi” idi.

Hafta sonu bir önemli program da Pazar sabahı Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu projesi kapsamında organize edilen “Asımın Nesli Milli Gençlik Projesi” idi.

Buradaki en önemli sözü sanırım Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek söyledi. “İdeali olmayan ve bu ideali doğrultusunda bir vizyon oluşturmayan insanın bu topluma çok katkısı olmaz. İdeali siyaset bilinci ile birleşmezse bu, arzu edilen sonucu doğurmaz. Siyaset bilinci demek yönetime talip olmak demektir.” Diyen Başkan Akyürek bu projede, ilçelerden getirilen gençlere çeşitli konularda eğitimler verilerek tarihi ve kültürel mekanların anlatılacağını da söyledi. Konunun nasıl işleneceğini ilerleyen zamanda hep beraber izleyip göreceğiz.

Hafta sonu ayrıca bir de CHP Selçuklu İlçe Teşkilatı’nın “Hayır kahvaltısı” vardı. Konya teşkilatlarının ve Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un yanı sıra İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da programa katıldı.

Bu programda belki de önemli ayrıntılardan birisi de uzun süredir tedavi gören CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal’ın iyileşerek, uzun süredir ayrı kaldığı teşkilat üyeleriyle buluşmasıydı. Ben de buradan Sayın Başkan’a geçmiş olsun dileklerimi ileteyim.

Sırasıyla CHP Selçuklu İlçe Başkanı Barış Bektaş, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ve son olarak da CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu konuşma yaptılar.

Konuşmaların hepsinin teması Recep Tayyip Erdoğan’a tepki şeklindeydi. Acaba politika olarak sistemi irdelemek yerine Recep Tayyip Erdoğan’a muhalefet yapmak doğru bir tercih midir bilmiyorum.

Ama özetle şunu söyleyeyim; bu hafta sonu bol bol “neden evet denilmeli” kısmını ve “neden hayır denilmeli” kısmını dinledim. Birini AK Parti Milletvekili Leyla Şahin Usta’dan, birini de CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’dan… Zannedersem bu kadarı karar vermemde yeterli olacaktır.

Herkese güzel ve kazançlı bir hafta diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR