Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Selçuklu’da başkanlık zor

Selçuklu’da başkanlık zor

Selçuklu Belediyesi güzel bir proje başlatmış ve uzun süredir devam ediyordu. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay basın kuruluşlarını tek tek ağırlıyor ve karşılıklı sohbet etme şansını hem basın mensupları hem de Başkan Altay yakalayabiliyordu. İşte geçtiğimiz salı günü sabah da Başkan Uğur İbrahim Altay bizim gazetemizi ağırladı.

Başkan Altay’la belediye çalışmalarından, referanduma kadar her konuda konuştuk. Hem biz fikirlerimizi söyledik hem de kendisinin fikirlerini de almış olduk.

Son söyleyeceğimi baştan söyleyerek şunu belirteyim: Başkan Altay, oradaki çizdiği profille, “yeni Türkiye” modelini gayet iyi anlamış ve özümsemiş bir belediye başkanı olduğunu gözlemlememizi sağladı.

Selçuklu ilçesinin bilmem kaç ilden büyük olduğu gibi konulara girmeyeceğim ama çok büyük bir ilçe olduğu ve hizmet takibinin de çok yoğun olduğu bir ilçe olarak zaten biliyoruz. Malumunuz, Konyalılar genelde bilirler; Konya’da Meram ilçesi sosyolojik anlamda genelde Konya’nın üst tabakasına hizmet verir. Karatay ilçesinin sosyolojisi de genelde alt tabakadır. Selçuklu’ya baktığımız zaman tam da “orta direk” denilen memur kesimi oturanların sosyolojisini oluşturur. Tabii ki burada hizmet her daim sorgulanır. Yani memur, hizmet ister, hizmetin aksamamasını ister ve şikayet etmesini bilir. İşte tabiri caizse idarecilik, bu eğitimli ve orta direk olan kesimi idare etmekle gösterilecek bir meziyettir. Ve de Başkan Altay, gençliğine rağmen, bu konuda ne kadar tecrübe sahibi ve başarılı olduğunu gösterebilmiştir. Bu yönüyle ayrıca bir takdiri hak etmiştir.

Konya’da Selçuklu ilçesinin çehresini değiştiren bir belediye başkanı olarak Uğur İbrahim Altay, kardeş belediyeciliğe de çok önem veriyor. Mesela Bosna Hersek’in Stari Grad belediyesinden almış olduğu “Altın Sebil” ödülü bu duruma örnek olarak gösterilebilir.

Ve bunları yaparken, birçok belediye gibi “borçlarını Devlet’e yazdırarak” değil bilakis ödeyerek yürüyen belediye olarak da bir önem kazanıyor. Daha önce almış olduğu “Prim Borcu Olmayan Belediye” ödülü alması da bu durumun örneği olarak gösterilebilir.

Bu toplantıda belki de en uzun uzun konuşulan konunun referandum olmasını sanırım herkes tahmin etmiştir.

Uğur İbrahim Altay, referandumda “evet” çıkacağından oldukça emin. Ve bu konuda partisine bağlı olarak üzerine düşen çalışmaları yapacağını da zaten belirtiyor.

Gerek Belediye Başkanı olarak, gerekse politikacı olarak Uğur İbrahim Altay gereken güveni hem bizlerde hem de halkta oluşturmuş durumda. Bundan sonraki çalışmaları da muhakkak ki ikna olmayan varsa onları da ikna edecektir.

Sonuçta Başkan Uğur İbrahim Altay her ne kadar kendisi için bir beklenti ve talep içerisinde olmasa da Konya adına çok önemli kazançlardan birisi olduğunu bize hatırlattı. Bakalım zaman ne gösterecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR