Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Selçuklu kültür ve sanatta bir adım önde

Selçuklu kültür ve sanatta bir adım önde

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ilçeye yaptıkları ve yapacakları eğitim ve kültür projelerini tanıttı. Bunun haberini zaten bugünkü gazetemizin sayfalarında bulabilirsiniz.  Ama eğitim ve kültür projelerine enikonu değinmekte de ayrıca yarar olduğu kanaatindeyim.

Mesela Sille Tabiat Okulu projesi, mükemmel bir projedir. Türkiye’de başka bir belediyede var mı bilmiyorum. Eğer varsa onlar da bu projeyi uygulamakla çok iyi yapıyorlardır. Sille Tabiat Okulu’nda öğrenciler aslında doğayla baş başa kalarak hem doğayı nasıl tanıyacaklarını, hem de doğadan nasıl yararlanabileceklerini eğlenceli ve keyifli bir biçimde öğreniyorlar. Çocuklar doğada spor yapıyorlar. Tarım yapıyorlar. Sanat yapıyorlar. Ve de bilim yapıyorlar. Gerçekten çocuklar için çok güzel ve yerinde bir uygulama olduğunu söylemeliyim. Hatta bence Selçuklu Belediyesi, bu projeyi çocukların dışında yaşı daha ileride olup bu tür konularla ilgilenmek isteyen kişilere de uygulamalıdır. Pazar günleri doğada insanların toplu olarak yapacağı bir spor güzel olmaz mı? Ya da haftanın bazı günleri hem teorik hem de zaman zaman pratik olarak verilecek tarım eğitimleri, biz yaştaki insanların da ilgisini çekmez mi? Bu da bir fikir olsun belediyemize…

Mesela bu eğitimler arasında Sanat Tasarım Atölyesi Projesi de bulunmakta. Bu atölyede kodlama, akıllı ev sistemleri üretimi, 3D modelleme, simülasyon, ahşap ve metali işleme, seramik üretimi, resim ve origami tasarımı gibi eğitimler verilmektedir. Bu da tabii ki çocuklarımızla başlayan bir eğitim ve kültür çalışmasıdır. Ancak ben inanıyorum ki Selçuklu Belediyesi bu eğitim ve kültürel çalışmaları zamanla çocuklarla sınırlandırmayacak, bilakis Selçuklu ’da yaşayan tüm vatandaşlarımızı dahil edecektir. Belki kodlama eğitimi biz yaşıtların ilgisini çekmez ama ahşap ve metali işleme, seramik üretimi, resim ve origami gibi eğitimler herkesin ilgisini çeker.

Her zaman söylüyorum, trafik Konya’nın en çözümsüz konusudur. Çünkü ne yaparsak yapalım gerek sürücüleri gerekse yayaları bilinçlendirmeden bu sorunu çözmenin imkanı yoktur. Ve zaten şimdiye kadar da o nedenle çözülmemiştir. Bu yönüyle baktığımızda Selçuklu Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkı yine çocukların bu konuda eğitilmesi ve trafikle ilgili konuları öğrenmeleri açısından çok yerinde bir projedir. Parkta küçük bir şehir vardır. Ve bu şehrin sokakları da araçlarla, trafik levhaları ve işaretleri ile doludur. Bu araçları çocuklar kullanmakta, trafik polisi amcaları onlara trafik konusunda her türlü, bilgi ve yardımı yapmaktadır. Ve burada bu eğitimi alan çocuklarımız inanıyorum ileride çok daha kuralları bilen, kurallara saygılı ve de çok daha sabırlı bir sürücü ve yaya olarak hayatlarına devam edeceklerdir. Aslında bu tür çalışmaları mevcut sürücülere de uygulamak gereklidir ama neyse o konuya hiç girmeyelim…

KOP Çocuk Kütüphanesi, eğitimde yalnız değilsiniz projesi, külliye şeklinde çok daha fonksiyonel kullanılabilecek ve her yaşa hitap edebilecek Hatice Hatun Külliyesi, Şehir kütüphanesi önemli merkezlerdir ve bu işlevlerine devam edeceklerdir.

Sosyal Gelişim ve Sanat Merkezi ile Sanat Akademisi bence Selçuklu’da kültür ve sanata mühür vuracaktır. Sosyal Gelişim ve Sanat Merkezi’nde; Siber Güvenlik Atölyesi, Girişimcilik Atölyesi, Harita Okuryazarlığı Atölyesi, Organik Oyuncak Tasarım Atölyesi, Vefa Gençlik Atölyesi, Çocuk Düşünce (Felsefe) Atölyesi, Müzik Atölyesi, Fotoğrafçılık Atölyesi, Çocuk Hat Sanatı Atölyesi, Tarih Atölyesi, Genç Kalemler/Söz Söyleme Sanatı/Hitabet Sanatı Atölyesi, Cam Sanatı Atölyesi, Robotik Kodlama- İHA-Mekatronik Atölyesi, Cep Sinema, Drama ve Tiyatro Atölyeleri gibi atölyeler eğitim verecek. Sanat Akademisi’nde de Müzik Enstrümanları ve Sanatları, Sahne ve Gösteri Sanatları ve  Kişisel Gelişim alanları yer alacak.

Kısacası Selçuklu Belediyesi Selçuklu’da yaşayanlara kültür ve sanat açısından sahip çıkacak. Selçuklu halkı da bu etkinliklere sahip çıkmalıdır.

Son olarak Belediyemiz bu etkinlikler ve eğitim-kültür çalışmalarını sadece çocuklarla sınırlamaz tüm yaşlara hepsini yayarsa çok daha verimli sonuçlar ortaya çıkabilecektir.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR