Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Saja Restaurant’ı duydunuz mu?

Saja Restaurant’ı duydunuz mu?

Geçtiğimiz hafta içinde bir akşam Ramada Otel’in davetlisi olarak yeni açtıkları Saja Restaurant’ta yemek yedik. Ama ne yemek…

 

Başta şunu söylemeliyim ki; Saja Restaurant Konya’daki bir eksikliği kesinlikle giderecek konjonktürde. Yani bir misafiriniz geldiğinde alıp, gerek yemek yiyeceğiniz, gerek müzik dinleyeceğiniz ve gerekse de nezih ve sakin bir ortamda sohbet edebileceğiniz bir yer olmuş.

 

Kaşık salatadan tutup suşiye kadar çok değişik aperatifleri tattık. Kalamar ızgaradan, yaban mantarlı risottoya kadar meze çeşitlerini gördük. Konya’mızda da meşhur olan ekmek salmasından, tiridinden tutun, dana kaburgaya, levrek filetoya kadar ana yemek çeşitlerini inceledik. Höşmerimden, kestane ve krokanlı parfeye kadar tatlı çeşitlerinin de tadına bakmadan olmazdı.

 

Abartmasız söylüyorum, yemeklerin hepsi mükemmeldi. Genelde hani değişik soslardan kullanılır ve o sosları da çok beğenmeyiz ya burada hepsi gerçekten damak tadımızla da uyum sağlamış durumdaydı.

 

Anlayacağınız yemek konusunda Ramada Saja Restaurant sınıfı geçmiş durumda. Bunun dışında konum olarak da 15. Katta olmanın da avantajıyla her tarafından Konya’yı görmek mümkün. Yani “hangi masaya otursak” diye bir kaygınız olmasına gerek bırakılmamış.

 

Salonun tam kesişme noktasına bir sahne iliştirilmiş. Sahnenin yeri de tüm salondan görülecek şekilde değerlendirilmiş.

 

Tefrişat gayet rahat ve ev ortamında olmuş. Yani oraya giden kişi evde olduğu gibi koltuğuna gömülerek hem dinlenip hem de yemeğini yiyerek bir şeyler içebilir.

 

En önemlisine de geleyim.

 

Çalışanlar çok güleryüzlü ve ilgililer. Aslında Ramada açıldığından bu yana belki de en çok beğenilen konusu çalışanları…

 

Genel Müdüründen, garsonuna, komisine varana kadar hepsi oldukça ilgililer. Ve bu ilgiden dolayı da sanırım Ramada Otel müşteri sıkıntısı çekmiyor. İlimize gelen Fenerbahçe, Galatasaray kafilelerinin tercih etmesi de sanırım boşuna değildir.

 

Ramada’yı açıldığından bu güne kadar geçen kısa sürede aranan yer konumuna getiren Genel Müdür Yavuz Sakman tebriki ve teşekkürü hak ediyor.

 

Ramada Otel kısa sürede adını vazgeçilmez oteller arasına yazarken sanırım Saja Restaurant da Konya’nın vazgeçilmez restaurantı olarak kayıtlara geçecek.

 

Son olarak Saja Restaurant’ın maharetli aşçısı Ali Usta’ya da teşekkür etmeden yazımı bitirmeyeyim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR