Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konya devasa yatırımlardan memnun

Konya devasa yatırımlardan memnun

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay artık aylık rutin hale getirdiği basın toplantısıyla yine basın mensuplarıyla buluştu. Yapılanları, yapılacakları ve yatırımları anlattı. Bu haberin ayrıntılarını gazetemizin sayfalarında bulabilirsiniz.

Başkan Altay coşkuyla, büyük heyecanla yapılanları anlatırken de üzerine basa basa  “kendisinin tek başına yapmadığını” komplekse kapılmadan açıkça belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un üstün desteklerinden, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın desteklerinden, Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın desteklerinden hatta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteklerinden, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın desteklerinden, Konya milletvekillerinin desteklerinden ve en önemlisi de Konya’da Konyalının verdiği desteklerden bahsetti. Tabii ki konu Konya olunca birlik ve beraberlik içerisinde olan Konya basınını da unutmadı.

Konya’da son dönemlerde yapılan yatırımlara baktığımızda gerçekten bu gücü görmezden gelemeyiz. Yani “Konya politika idaresi” gerçekten emin ellerde.  Burada bence önceki belediye başkanımız Tahir Akyürek’in de hakkını yememek lazım. Ve Tahir Akyürek’ten sonra Uğur İbrahim Altay yapılan hiçbir yatırımı yarım bırakmamış ve tamamlamış olduğu gibi, aynı zamanda yenileriyle de birleştirince Konya’da son dönemlerde devasa bir yatırım hamlesi gözle görülmektedir. Mevlana alanının düzenlenmesiyle, Bedestenin çevre güzelleştirilmesiyle, Kılıçarslan meydanının ortaya çıkarılmasıyla başlayan işler, Uğur İbrahim Altay’la, bir taraftan Alaaddin çevresinin güzelleştirme çalışmalarıyla, bir taraftan Mevlana ve Altın çarşıların yıkımlarıyla, eski saman pazarının yapılmasıyla, eski sanayi ve Karatay sanayi bölgelerinin dönüşüme başlamasıyla diğer taraftan metro yapımı çalışmalarıyla Konya’nın bir yatırım şehri olmasını sağlamış durumdadır.

Tabii ki belediyeler yerel iktidarlardır. Ve politik kurumlardır aslında. Yani oy almak da isterler. Konya’da halk arasında da Uğur İbrahim Altay’ın oldukça popüler bir durumu mevcuttur. Halk Büyükşehir Belediye Başkanını sevmektedir. Konya’da yerel iktidar olarak belediye, kendi partisinin de yüzünü ağartan bir durumdadır. Görünen odur ki, tüm Türkiye’de Ak Parti’nin oyunda düşüş yaşansa bile Konya’da bu kadar yapılan hizmetin karşılığında belediyeler sayesinde Ak Parti oyu çok fazla düşüş göstereceğe benzememektedir.  Ancak tabii ki “yerel idare” bu şekilde başarılı iken Konya’da “mülki idare”nin o kadar başarılı olduğunu söylemek maalesef mümkün gözükmemektedir. Politikada işin garip tarafı şudur; ne kadar başarılı belediyecilik yaparsanız yapın, mülki idarenin yeterli olmaması, oradaki eksikliklerin de iktidara yazılmasına sebep olur.

Bu yönüyle “mülki idare” diye nitelendirdiğim, “Konya bürokrasisi” de bu konuda Konyalı ile el ele vermeli ve Konya için elinden geleni yapmalıdır. Burada yapılan yatırımların, hayata geçirilen projelerin neticesinde çok sevilen bir belediye başkanının yaptıkları, bürokratik eksikliklerle göz ardı edilmesini sağlamamalıdır.

İnanıyorum ki, Konya yapılan yatırımlardan, projelerden ve uygulayıcılarından oldukça memnundur. Bu kadar yatırım ve proje bile başlı başına bir iştir. Bunun için tüm emeği geçenlere teşekkür etmek olması gerekendir.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR