Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

 İklim değişikliğinin ilk şurası Konya’da

 İklim değişikliğinin ilk şurası Konya’da

Konya bu hafta çok önemli bir organizasyona sahne olacak. İklim Şurası bugünden itibaren Cuma gününe kadar bir hafta boyunca sürecek. Şimdilerde iklim değişikliği ve çevre kirliliği ile ilgili olarak toplumun çok da dikkate almadığı bir konu olsa da ilerleyen süreçte bu konunun önemini toplum da çok daha iyi anlayacak.

Konya protokolünün yanı sıra İklim Değişikliği Başkanı Orhan Solak ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, hemşerimiz Murat Kurum da programda hazır bulunacaklar.

Protokol açılışının ardından Medya İş Sendikası ve Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği İklim Değişikliği Fotoğraf Sergisi de 1 hafta boyunca açık kalacak.

Sera gazının azaltımı ile ilgili, iklim değişikliğine uyum ve yerel yönetimlerin bu konularda neler yapacakları konusundaki komisyon toplantılarının çok yararlı olacağını sanırım söylememe gerek yoktur. Paris Anlaşması ve İklim Rejiminde Uluslararası Sürecin nasıl işlediğini ve yeşille ilgili politikalar panellerde ilgiyle izlenecektir. Bunların yanı sıra göç konusu ve bununla ilgili tüm sosyal politikalar da görüşülecek konular arasında yer alıyor.

Dünya Bankası’nın Ülke İklim ve Kalkınma Raporu ve de uluslararası finans konuları; Yeşil Mutabakat ve Sanayide Dönüşümün nasıl olacağı gibi konularda paneller de ilgi çekici olacaktır. Bu arada iklim konusundaki müzik dinletisi de konuya başka bir görüş açısı muhakkak katacaktır.

Açılış konuşmasını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yapacağı şuranın Cuma günü kapanış konuşmasını da hemşerimiz Murat Kurum yapacak.

Genelde iklim değişikliği ile ilgili yapılan yasal düzenlemelerin ve değişikliklerin altında bir şeyler arayanlar için bu şura çok güzel bir cevap olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü hava kirliliğini, deniz kirliliğini, çevre kirliliğini, bu kirliliği meydana getiren insanların etkisini, insanların hayatlarını kolaylaştırmak için yaptıkları motorlu araçlardan, radyasyon yayan telefon ve bilgisayarlara kadar her şeyin çevreye verdiği zararı görmezden gelmek veya kabul etmemek ya cehaletten ya da aklın ermemesinden kaynaklanmaktadır.

Bundan sonra atılacak her adımda çevre ve iklim değişiklikleri de muhakkak gözetilecektir. Bunun için neler yapılacağının da temeli Türkiye’de ilk kez Konya’da yapılan bir şurayla ortaya konulacaktır.

Dostlukla kalın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR