Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Hükümetin doğrularını destekler yanlışlarını desteklemeyiz

Hükümetin doğrularını destekler yanlışlarını desteklemeyiz

Geçtiğimiz hafta sonu Kon TV’de Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy’un hazırlayıp sunduğu “Basın Ekranı” programında konuk BBP Genel Başkanı Mustafa Destici idi. Bendenizin de basın tarafında bulunduğumuz bu programda Sayın Genel Başkan’a merak ettiklerimizi sorduk.

Öncelikle BBP’nin merhum genel başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası hakkında ilerlemeler kaydedildiğini ancak halihazırda net bir sonuca ulaşılamadığını ifade etti. Tabii ki FETÖ’nün bu konuda olayın aydınlatılmaması için elinden geleni yaptığını da görmezden gelemeyiz. Genel Başkan Destici, konuya neredeyse bir hukukçu gibi vakıf olduğunu da tüm kamuoyuna göstermiş oldu.

Sayın Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya attığı yeni anayasa ile ilgili görüşlerini de belirtti. Bundan önceki değişikliklerin kısmen olduğunu bu sefer topyekun yeni bir anayasa olması gerektiğini belirtti. “Cumhurbaşkanının yaptığı bu çağrıya demokrasiden yana olan Türkiye’nin birliğinden yana olan hereksin evet demesi lazım, tüm partiler görüşlerini belirtmeli” dedi. Destici, kendi tekliflerinde cumhurbaşkanlığı makamıyla, genel başkanlık makamlarının ayrı olduğunu da ifade etti.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylarla ilgili de “rektör atamasının bu yöntemlerle yüzlerce kez atandığını ama burada bir provokasyon olduğunu ifade etti. LGBT’lilerin Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör ataması ile ilgili ne işleri olabilir diyen Destici, LGBT’lilerin yılda 15 milyar dolar “fonlandıklarını” açıkladı. Bu LGBT’lilerin İstanbul sözleşmesi ile birlikte zemin bulduklarını, bu sözleşmeyle birlikte “özgürlükler” adı altında bazı kötülükleri bize dayattıklarını ifade etti. İstanbul sözleşmesinin “kadını yaşatacağı” sloganına da değinen Genel Başkan Destici, İstanbul Sözleşmesinden önce yılda kadının şiddet yoluyla ölümleri 100’leri bulmazken, İstanbul Sözleşmesinden sonra bu sayı ortalama yıllık 350 hatta 2020 yılı için 400’lere yaklaştığını söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Doğu Türkistan’da yaşanan olaylarla ilgili de açıklamada bulundu. Cumhur İttifakı’nın destekçilerinden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Uygur Türklerinin, ABD tarafından, PKK gibi desteklendiği, IŞİD’e katılan Uygur Türklerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı Suriye’de savaştığı, PKK neyse Türkistan İslam Partisi aynı şeydir” açıklamasını hatırlattığımızda Destici, “O iftiradır. Doğru Perinçek Çin’in argümanlarıyla konuşuyor” dedi. Destici “Çin Maocu bir yönetimdir. Türkiye’deki Maocular da buna sahip çıkıyor.

Çin’le Suçluları İade Anlaşması konusuna da değinen Genel Başkan, “Bu anlaşmada mesela Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaya hak kazanmış Türkistanlıların iadesini isteyen maddeler gibi çekince duyduğumuz maddelerin Meclis’ten geçmesine asla müsaade etmeyiz. Cumhur İttifakı’nın hiçbir partisi de buna izin vermez” dedi.

İttifak’ın 3 parti arasında olduğunu da söyleyen Destici “Önümüzdeki seçimde ittifak genişler ona bir şey diyemem ama şunu da belirteyim, Büyük Birlik Partisi Doğu Perinçek’in içerisinde bulunduğu hiçbir ittifakın içerisinde yer almaz.” Dedi.

Ülkenin gündemindeki her konuya değinmeye çalıştığımız “Basın Ekranı” programında, Moderatör olarak görev yapan Kon TV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Yeni Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Lokman Koyuncuoğlu ile birlikte kamuoyunun merak ettiği ve aklımızdaki soruları da Sayın Destici’ye sormuş olduk.

Şunu da bir tespit olarak sunmakta yarar görüyorum. BBP, Cumhur İttifakı’nın güçlü bir destekçisi durumunda her ne kadar Genel Başkan Destici “İttifak ortağıyız, hükümet ortağı değiliz, Hükümet’in 18 yıllık yaptıklarına ortak değiliz, doğru bulduklarımızı destekler, doğru bulmadıklarımızı desteklemeyiz” dese de Hükümet’in devamı için güçlü bir destek olduğunu da görmek gerekir diye düşünüyorum.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR