Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

 Gazeteciler Hatıra Ormanı ve Ukraynalılar Derneği

 Gazeteciler Hatıra Ormanı ve Ukraynalılar Derneği

Zaman zaman iş yoğunluğumdan ötürü günlük yazılarımı aksattığım oluyor. O nedenle bazı konular birikiyor veya değinemiyorum. Konya’da da malumunuz gündem çok hızlı ve çok çeşitli olunca elimden geldiğince yetişmeye gayret ediyorum. O nedenle bugün de iki konuya değinmem gerekiyor.

GAZETECİLER HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak, hem Konya kamuoyuna örnek olmak hem çevre bilincine katkıda bulunmak adına gazeteciler için bir orman oluşturmayı düşünmüştük. Bir de buna Konya Milletvekili Halil Etyemez’in kuraklık, iklim değişikliği ve çevre kirliliği duyarlılığıyla hazırladığı çalışmalar ve basından bu konuda destek istemesi Gazeteciler Cemiyeti olarak bu konuda bir girişimde bulunulmasını tetiklemişti.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir’in, Konya Valisi Vahdettin Özkan ve diğer ilgili kişilerle görüşmeleri sonrasında hemen ağaçlandırma yapılacak yer bulundu ve Konya Gazeteciler Cemiyeti, Orman Bölge Müdürlüğü ve İletişim Başkanlığı ortaklığında dün bu ağaçlandırma alanına ilk ağaçlar dikildi.

Konya-Beyşehir yolunun 17. Kilometresindeki ağaçlandırma alanına Konya Basın çalışanlarının yanı sıra Konya Milletvekili Halil Etyemez, belediye başkanları ve diğer yöneticiler de katıldılar. Çok istememe rağmen ağaç dikme etkinliğine rahatsızlığımdan ötürü katılamadım ama Anadolu’da Bugün gazetesi olarak yaklaşık tüm kadro katılabildik.

Tabii ki bu ağaçlandırma muhakkak ki diğer kurum ve kuruluşlara da bir örnek teşkil edecektir. Tabii burada ağaç dikmenin faydalarından falan bahsetmeyeceğim ama öneminin de herkes tarafından bilindiğini düşünüyorum.

UKRAYNALILAR DERNEĞİ AÇILDI

Geçtiğimiz hafta sonu Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Konya’daydı. Valilik, Belediye Başkanlığı gibi ziyaretlerde bulundu. Ama asıl geliş amacı Konya’da bir Ukraynalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açmaktı.

Ve bölgenin ilk ve tek Ukraynalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya’da açıldı. Açılış programı Selçuklu Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşti. Konya’daki Ukraynalılarla ilgili bilgileri bilahare bir başka köşe yazımızda paylaşırız. Şimdi asıl başka bir konudan bahsetmek istiyorum.

Ukraynalılar Derneği kendi kültür ve geleneklerine göre yaptıkları seremonilerle açıldı. Tabii ki her programda olduğu gibi bunda da protokol konuşmaları vardı. Ve de yine her programda olduğu gibi bu programda da konuşmalara geçmeden, açılış iki ülkenin milli marşlarının dinlenmesiyle başladı.

Ama maalesef salonda bulunan, Türk mü yoksa Ukraynalı mı olduğu belli olmayan, bir çarşaflı kadın az kalsın yine Konya adını lekeleyecek, yine Konya’nın tartışılmasını sağlayacak bir krize yol açacaktı.

Programda açılış yapıldı. Ukrayna Milli Marşı ve İstiklal Marşı’mız sırasıyla çalınacağı anons edildi. Tüm salon saygıyla ayağa kalktı. Sadece kim olduğu belli olmayan bu çarşaflı kadın ayağa kalkmaya tenezzül bile etmedi. Ukrayna Milli Marşında da, İstiklal Marşımız söylenirken de ayağa kalkmadı.

Böyle bir provokasyona neyse ki salondan kimse müdahale etmedi de, ne amaçla geldiği, ne yapmak istediği belli olmayan provokatöre reklam şansı verilmedi.

Ama bu durumun bir saygısızlık ve ahlaki eksiklik olduğunu açıklıkla belirteyim. Her ülkenin Milli Marşı kutsaldır. Aynen bayrağı gibi, aynen kültürel değerleri gibi, aynen geleneksel değerleri gibi bunlara saygı göstermemek olsa olsa en hafif açıklamasıyla ahlaksızlıktır.

Her olayda olduğu gibi böyle bir dengesiz çıkar, Konya’nın da adını lekeler. Konya düşmanlarının da eline bir koz vermiş olur. İşte bu tür provokasyonlara ne adına olursa olsun geçit vermemeliyiz. Hele buna bir dini kılıf uydurmaya çalışanlara kesinlikle fırsat vermemeliyiz.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR