Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Devlet’e güvenin yeter

Devlet’e güvenin yeter

Devlet’e güvenin yeter

Karadeniz’de gaz rezervi ortaya çıktı. Ak Parti karşıtı trollerle, Ak Partili troller sosyal medyada atışmaya başladılar. Ak Parti’den nemalanmaya çalışan Ak Parti içerisindeki “AKP’liler” sosyal medyada, kim daha çok destek mesajı atacak yarışına girerken, karşı taraf da arşivleri karıştırmaya başladılar hemen. Ve de sosyal medyadaki bu tartışmaları bir araya getirin okuyun, inanın incir çekirdeğini dolduracak kadar bilgi yoktur.

Bakın burada kısaca bir değerlendirelim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü bir basın açıklaması yaparak gemimizin yaptığı araştırmalar neticesinde Karadeniz’de ülkemize oldukça yararlı olacak, ekonomik katkıda bulunacak bir doğalgaz rezervini keşfettiğini kamuoyuna duyurdu. Bana göre önemli olan budur. Çünkü hiç kimse bana “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yalan söylüyor” dedirtemez, buna da inandıramaz.

Sonra hemen akabinde olanlara kısaca değineyim: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefon görüşmesi yaptı ve Türkiye'nin Karadeniz'deki büyük doğal gaz keşfi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini iletti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas telefonla Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü “doğalgaz keşfinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini ileterek, Türkiye'nin başarısının Filistin’in başarısı olduğunu ifade etti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Sakarya Gaz Sahası'ndaki 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfi dolayısıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu tebrik etti.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Karadeniz'deki 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfi dolayısıyla Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Karadeniz'deki en büyük doğalgaz keşifleri için dostlarımızı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye halkını tebrik etmeliyim. Dostlar, dostlarının mutluluğundan ve refahından memnuniyet duyar, Maşallah." ifadelerine yer verdi.

Merkezi İskoçya'da bulunan araştırma ve danışmanlık şirketi Wood Mackenzie tarafından, Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahasında keşfedilen doğal gaz rezervinin geliştirilmesi durumunda Türkiye için "dönüştürücü" olacağı belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada, Türkiye'nin başlıca doğal gaz tedarikçilerinin Rusya, Azerbaycan ve İran olduğu ancak sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatı payının da giderek arttığı vurgulandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen şirket analistlerinden Thomas Purdie, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 320 milyar metreküplük rakamın mevcut gaz tahmini olarak ele alınması durumunda bile bunun Türkiye'nin açık ara en büyük keşfi ve 2020'nin de en büyük küresel keşiflerinden biri olduğunu kaydetti.

Bu tür olaylarda belki de en önemli unsur toplumun moralidir. Bu morali bozmamak lazım. Aynen Ayasofya’nın açılmasını düşünelim. Hiçbir katkısı olmasa bile topluma verdiği moral yeterli bir sebeptir. Aynı şekilde toplumumuz Karadeniz’de doğalgaz rezervi bulunması ile bir moral bulmuştur. Bunu “sağ-paranoya” politikası ile değerlendirmeye çalışmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Bu doğalgaz ne Ak Parti’nin ne de Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgazı değildir. Bu doğalgaz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin doğalgazıdır. Bunu böyle düşünmekte yarar vardır.

Tabii yıllardır toplumu germe ve bölme görevi ile donatılan “sosyal medya trolleri” yine görev başına geçmiştir. Bir kısmı bu doğalgazın yalan olduğunu ortaya atarken, diğer bir kısım da yine her konuda olduğu gibi karşı tarafı vatan hainliği ile suçlamaya başlamıştır.

Bir kez daha söyleyeyim “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı”na kimse yalan söylüyor diyemez. Ama aynı şekilde hiç kimse kendisi gibi düşünmüyor diye karşısındakini “vatan haini” olarak gösteremez.

Artık Türkiye’de herkes bazı gerçekleri görmek zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik bir hukuk devleti olduğu gibi ekonomide de liberalizmi benimsemiştir. Sosyal hayatını da bu doğrultuda çizer. Ve de ebediyen bu böyle sürecektir. Herkes bu doğrultuda kendisi gibi düşünmeyenlere de saygı göstermeyi, onu suçlamamayı öğrenecektir.

Bunun yanı sıra şu küçük ayrıntıyı da vereyim. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, TPAO'ya Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Kahramanmaraş illerinde 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı da verdi. Kim bilir Akdeniz’de ve de petrol arama izni verilen 7 ilimizde de güzel gelişmelerle karşılaşabiliriz.

Bize düşen halkımızın sevincine ortak olmak ve hayırlı olsun demek.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR