Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Davete icabet şarttır

Davete icabet şarttır

Gazeteciler olarak pandemi yasakları da ortadan kalkınca hem çalışmalar arttı hem de yoğunluk oldukça çoğaldı. Hafta başından beri de, zaman o kadar yoğun geçiyor ki, nasıl geçtiğini bile anlamakta güçlük çekiyoruz. Son günlerde Ak Parti’nin faaliyetleri de oldukça yoğun devam etmekte.

Önce Konya Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek Ak Parti İl Binasında bir basın toplantısı düzenledi. Ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Selçuklu Kongre Merkezi’nde basın mensuplarıyla “Medya Buluşmaları” adı altında bir araya geldi.

Daha sonra Konya Milletvekili Ahmet Sorgun Ak Parti İl Başkanlığı’nda tekrar Konya basını ile bir araya geldi. Ahmet Sorgun’un programı sonrasında Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, Kon TV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy’la sohbet ederken görünce sağ olsun kahve içmeye odasına davet etti. Bu vesileyle onunla da sohbet etme şansına sahip olduk.

Daha sonra da Ak Parti Karatay İlçe Teşkilatı “Dünden Bugüne Birlikte Karatay” adı altında bir program düzenleyerek 20 yıldır tüm emeği geçen Karatay üyelerini bir araya toplamış ve bir “vefa” örneği sergilemiş. Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç davet edince bu programa da katıldık.

Burada bir ara vereyim: Sosyal medyamda gittiğim, geldiğim yerleri paylaşıyorum. Hem gizli saklı işlerim olmadığı için çekinecek bir durumum olmadığından hem de bir arşiv statüsünde, geçmiş yıllarda tarihsel olarak neler yaptığımızı görebilmek adına bunu yapıyorum. Gizlisi-saklısı olmayan, saklayacak bir şeyleri olmayan arkadaşlara da tavsiye ediyorum.

Bu programlara katılımları sosyal medyamdan paylaşınca diğer partilerden bazı arkadaşlarım hemen yorum yapmışlar: “Ak Parti’ye bu ilgi ne?” diye. Tabii ben de hemen cevabı verdim: “siz bir faaliyet yaptınız, çağırdınız da gelmedik mi?”…

Aslında düşününce bu durum bana da çok ilginç geliyor. Yani Konya gibi muhafazakâr bir şehirde yaşıyoruz. Burası Ak Parti’nin kalesi durumunda, yani hiç çalışma yapmasa bile seçimlerdeki en büyük favori Ak Parti. Ama buna rağmen hiç boş bırakmıyorlar ve sürekli bir çalışma içerisindeler. Milletvekillerinden, il yönetimine; İlçe yönetimlerinden, kadın kollarına, gençlik kollarına kadar her bir birim kendi düzeni içerisinde her gün yeni bir faaliyet içerisindeler. Ve işin ilginç ve bizi ilgilendiren tarafı da her faaliyetlerine basın kuruluşlarını davet ediyorlar. Ve kendilerine göre daha önemli buldukları programlarda gazetelerin yöneticilerini de özellikle arayıp davet ediyorlar. Ve bunun neticesinde bizler de davete icabet ediyoruz. Tabii ki bu programlara da basın organlarımızda yer veriyoruz.

Tabii ki şunu da söylemeden geçmeyeyim. Bir gazeteci, gördüğü, yaşadığı, araştırdığı haberi daha canlı ve reel olarak değerlendirme şansına sahiptir.

Mesela, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Karatay İlçe Başkanlığı’nın “Dünden Bugüne Birlikte Karatay” programına katıldığımı söylemiştim. Program gerçekten tam da bir vefa örneği idi. Önce 20 yıllık ilçe yönetimlerinin çalışmaları bir video ile aktarıldı. İlçe Başkanı Mehmet Genç bir konuşma yaptı ve çalışmalarını anlattı. Ardından Karatay Belediyesi’nin hem önceki belediye başkanlarının hem de Hasan Kılca’nın çalışmaları, hiçbir komplekse kapılmadan video ile anlatılırken Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da kürsüye gelerek bir konuşma yaptı.

Geçmiş dönem milletvekillerini temsilen hem eski büyükşehir belediye başkanı hem de eski milletvekili Halil Ürün çok coşkulu bir konuşma ile kürsüye geldi. Ardından hem Ak Partililerce hem de diğer partililerce sevilen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay anlamlı bir konuşma yaptı. Daha sonra güzel sohbetiyle, entelektüel yapısıyla Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ve ardından da beyefendi kişiliği ile takdir toplayan ve Ankara’daki etkin kişiliğiyle, Konya Milletvekili Orhan Erdem kürsüye geldi. Tabii ki Ak Partililerin “Ahmet abisi” Milletvekili Ahmet Sorgun da konuşmasını yapan milletvekilleri arasındaydı. Tabii ki en son olarak da Ak Parti’nin Konya’daki teşkilat lideri, İl Başkanı Hasan Angı konuşmasını yaptı. Ve Ak Parti Karatay teşkilatı çok yoğun bir katılımla Ak Parti’nin Karatay’daki başarılarını, çalışmalarını coşkuyla takip etti ve belki de tekraren hatırlamış oldu. Ve bir gazeteci olarak buna şahit olmak ve gerek haberi gerekse bununla ilgili düşünceleri yazmak adına çok daha objektif olabilme şansına sahip oluyoruz.

Kısacası bizler gazeteler olarak her siyasi görüşe, objektif olarak yer veren kuruluşlarız. Dolayısıyla yer veremediğimiz kişi kusuru biraz da basında değil kendisinde aramalıdır. Çalışmayıp oturan siyasilerin haberlerini “uydurma” durumunda değiliz. Mecburen siyasiler kendi fikirlerini yansıtabilmek için çalışmalar yapacaklar biz de basın yoluyla o çalışmaları halka ulaştıracağız. Özetle iş bu kadar…

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR