Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Cumhuriyet erdemdir

Cumhuriyet erdemdir

Siyasetin temelinde konjonktürü iyi okumak ve iyi bir tahlil yeteneğine sahip olmak yatar. Bunlardan ikisi de yoksa sizin siyasetçiliğinizden hiçbir şey olmaz.

 

Bugün ülkede gelinen aşamada sanırım herkes kabul edecektir ki, atlatılan badirelerin geldiği noktada Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının önemi çok daha fazla ortaya çıkmıştır.

 

Örneğin yapılan inkılaplar içerisinde sanki dine karşıymış gibi gözükenler bile aslında “din tüccarlarına” karşı olduğu ortaya çıkmaktadır.

 

Ve laiklik…

 

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda yer alan laikliğin ne kadar önemli bir madde olduğu ve de bulunulan koşullarda Türkiye Cumhuriyeti’ne en yararlı yönetimin olduğunu şimdilerde daha iyi anladık.

 

Aslında bugün itibariyle ortaya çıkan sonuçta demokrasinin, laikliğin ve de cumhuriyetin ülkemiz için biçilmiş kaftan olduğu, en iyi yönetim biçimi olduğu ortaya daha bariz bir şekilde çıkmıştır.

 

Bugün itibariyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başlıyor. Ben inanıyorum ki bu sene ki kutlamalar ayrı bir önem kazanacak. Ve daha coşkulu, daha bilinçli olacak. 15 Temmuz’un ardından Cumhuriyet kutlamaları 15 Temmuz’a da bir nispet sorumluluğu taşıyacaktır.

 

Bugün saat 12.00’de Anıt Alanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunma programıyla başlayacak olan Cumhuriyet Bayramı kutlama programları yarın da saat 10.30’da eski stadyumun önündeki cadde olan Feritpaşa caddesinde geçiş töreniyle devam edecek.

 

Tüm Konyalı hemşerilerimizin 15 Temmuz duyarlılığını bu sefer Cumhuriyet Bayramı için göstermeleri bence çok gerekli ve zorunluluktur.

 

Daha evvel de birçok kez belirtmiştim, dini bayramlarımız da ulusal bayramlarımız da bizim için çok önemlidir ve bu bayramlarımızın hepsine gereken azami özeni Türk Milleti olarak gösterme zorunluluğumuz vardır. Bugün Türkiye’de aynen 15 Temmuz’a gösterilen tepki gibi ulusal bayramlarımıza gösterilen ilginin de bir miladı olmalıdır.

 

Tüm Konyalı hemşerilerimizin 12.00’de Anıt Meydanı’nda olmaları bu nedenle önemlidir ve orada tüm hemşerilerimi buluşmaya davet ediyorum.

 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR