Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Bundan sonra ne olur?

Bundan sonra ne olur?

Şimdi bir kere şunu netleştirmek lazım: ekim ayı sonlarına kadar OHAL devam edecek. Yeniden uzatılır mı derseniz, daha önce “bence uzatılmaz” derdim. Ancak Suriye’de gerçekleştirilen operasyon OHAL’in uzatılması konusunda etken olabilir. Fakat bunun hiçbir önemi yok aslında OHAL belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez halkın direk alakalı olduğu bir konu olmaktan çıktı.

Vatandaşlar bilindiği üzere bu aralar hep “neden şu kurumda çalışma yok, niçin bu kurumda kimse alınmadı, neden şu kuruluşlarda bir şey yapılmadı” gibi sorularla gündem tutmaya çalışıyor.

Aslında burada sorulacak soru şu: TBMM’de varsa -ki vatandaşın büyük çoğunluğu olduğuna inanıyor-  terör üyeleri bu meclisten çıkarılmalıdır. Bunun da en kabul göreceği yöntem seçim olmalıdır.

Yani bu süreç içerisinde yapılması gereken konulardan birisi de erken seçim olmalıdır diye düşünüyorum.

AK Parti içerisindeki FETÖ’cülerin; PKK ile organik bağı olduğu neredeyse ortaya konan HDP’nin; hatta CHP ve MHP içerisinde de varsa FETÖ’ye destek verenlerin bu erken seçim aşamasında temizlenmesi ve TBMM’nin de yeni bir yapılanmayla halka hizmet etmeye devam etmesi gerekmektedir.

Yeni oluşan TBMM, tabii ki yeni anayasayı da gündeme getirmelidir. “Yeni Türkiye” yapısını değerlendirebilmelidir. Aksi halde yapılan bu “temizlenme operasyonlarının” ardında eski mantıkla işlere devam edilecekse, devlet yönetimine devam edilecekse, o zaman bu kadar yapılanların hepsinin boşa gitmesi söz konusu olacaktır ve bu yapılanlar “hiçbir şey” anlamına gelecektir.

Bundan sonra artık vatandaşlar daha da bilinçlenmiştir ve eski “kafa yapısı” yoktur. Bu nedenle bundan sonra da adımlar buna göre atılmalıdır.

CHP ve MHP’nin de bu değişime bu akdar destek verdiği dönemde yeni bir erken seçim, yeni bir TBMM, yeni bir anayasa ve yeni bir Türkiye hedeflenmelidir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR