Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Ak Parti yönetimi belli oldu

Ak Parti yönetimi belli oldu

Ak Parti Konya İl Kongresi yapıldı. Nerede, nasıl yapıldığı ve kimlerin katıldığı gibi bilgileri zaten gazetemizin konuyla ilgili haberinde bulabilirsiniz. Benim değineceğim konu bunlardan biraz daha farklı olacak.

Malum tek liste olarak gidilen bir seçimdi. Her ne kadar bir hanım adayın ısrarla aday olmak istemesine rağmen Ak Parti’nin aday belirleme yöntemi dernek seçimleri gibi “canı isteyen üye aday olsun” şeklinde olmadığını hepimiz biliyoruz. Ak Partililer aday belirlerken, istişarelerde bulunup, en iyi aday olacak kişiyi belirleyip, tek aday üzerinden seçime gidiyorlar. Bence de bu sistem aslında daha ayakları yere basan ve kavgasız, gürültüsüz bir sistem. Başka aday çıkamaz mı diye sorarsanız, çıkabilir tabii ki ancak kazanamayacağı bir seçime girmek için insanın ya eli boş ya da reklam yapma isteği çok olması gerekmez mi?

Her neyse sonuçta Ak Parti Konya’da 18 yıllık iktidarının belki yıpranmasını da hesaba katarak Konya’daki tüm Ak Partililerin “abisi” olan Hasan Angı’yı tekrar il başkanı olarak belirledi. Çok doğru, isabetli bir seçimdi. Çünkü artık önümüzdeki ilk genel seçimde partiyi Konya’da temsil edecek yönetimdir, bu seçilen yönetim. Ve de yine tekrar edeyim, parti içerisinde gruplaşmayan partiye bağlılığı ile tüm partililerin de sevdiği isim olan Hasan Angı’nın adaylığında birleşildi.

Yönetim listesine baktığımızda da aslında çok fazla bir yenilik gözükmüyor. Yani Konya’da eskiden beri bildiğimiz Ak Partililerden yönetim oluşturulmuş durumda gözüküyor. Ancak bence yönetimde yeni isimler, Konya’da siyasette daha tanınmış isimlerden de bu yönetimin içerisine serpiştirmek lazımdı diye düşünüyorum. İhsan Yıldırım gibi, Bilal Ukdem gibi Konya’da Ak Parti siyasetinin kıdemlilerinden sayılacak isimler listede bulunmakta ancak mesela eski ANAP’lı, eski DYP’li veya Konya’da daha liberal bilinen isimlerden de birkaç kişi olması sanki önümüzdeki seçimlerde il yönetiminin rekabet edeceği bilhassa yeni partilere karşı elini daha güçlendirirdi diye düşünüyorum.

Sonuçta Ak Parti’yi 2023 Genel Seçimlerinde, Konyalı’nın karşısına çıkarak olan siyasi irade bu şekilde oluşmuş durumda. Ben başta Hasan Angı olmak üzere tüm yeni seçilen yönetimi kutluyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.

Ve inanıyorum ki, gerek 2023 genel seçimleri, gerekse 2024 yerel seçimleri Konya’da bundan öncekilerinin aksine çok çetin ve çekişmeli geçecek gibi gözüküyor. Bakalım ve isleyelim, nasıl bir politika izlenecek?

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR