Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Ahmet Özhan doğru isimdir

Ahmet Özhan doğru isimdir

Geçtiğimiz hafta sonu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yeniden atanan Abdüssettar Yarar’ın basın mensuplarıyla buluşma ve tanışma programındaydık. En başta güzel ve verimli ama alışık olmadığımız bir program olduğunu belirteyim.

Öncelikle Abdüssettar Yarar konuşmasının başında geçmiş dönemle kıyas yapılmaması gerektiğini, geçmiş dönemde yapılmayanları değil gelecek dönemde yapılması gerekenleri konuşalım diyerek isabetli bir müdahalede bulundu.

Daha sonra da tüm basın mensupları arkadaşlar az-çok bir şeyler söyleyerek Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden beklentileri dile getirdiler. Tabii ki en üzerinde durulan konunun Mevlana Anma Törenlerinin olduğunu söylemeye sanırım gerek yoktur.

Her ne hikmetse her yıl Mevlana Haftası öncesinde yapılan tartışmaların başında gelen Ahmet Özhan meselesi de gündeme geldi.

Şahsen ben anlamıyorum. İnsanların Ahmet Özhan’dan rahatsızlıkları nedir bilemiyorum? Ahmet Özhan tasavvuf müziğinden mi anlamıyor, Mevlana aşığı mı değil, çok mu para alıyor? Yani bu soruların hepsinin cevabını da neredeyse tüm Konya biliyor. Ahmet Özhan’a hiç kimse “Mevlana aşığı değil” diyemez. “Müzikten anlamıyor, Tasavvuf müziğini bilmiyor” diyemez. “Çok para alıyor” da kimse diyemez. Çünkü adam para bile almıyor. O zaman sorun ne?

Bu tartışmayı her sene bu zamanlarda ortaya atanlara açıkça şu sorulmalı: Kardeşim sizin bir isminiz mi var kafanızın arkasında? Konya’nın başka sorunlarıyla bu kadar ilgili değilken neden Ahmet Özhan konusunda militanca bir tavır sergiliyorsunuz?

Ben buradan şunu gönül rahatlığıyla açıklayayım. Sema töreni başlamadan önce kim tasavvuf müziği söylemiş, koroda kim çıkmış, kudümü, davulu kim vurmuş, neyi kim üflemiş, hiç merak ettiğim bir konu değil. Şuna inanıyorum ki Mevlana törenlerine katılan ve hatta katılmayan yüzde 90’ın da hiç umurunda falan değil. Her ne hikmetse birkaç kişi çıkıyor ve bu tartışmayı çıkarıyor ve içinde basın mensuplarının da bazılarının bulunduğu bir grup da bu tartışmanın ardına düşüyor.

Neyse ki İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar bu tür popüler tartışmaların yanında olmayacak gibi gözüküyor. Zaten bu yıl Ahmet Özhan’ın olacağını ama 18 aralıktan sonra seneye nasıl yapılacağının tartışmalarının başlatılacağını söyledi.

Sayın Yarar, bir “otorite” izlenimi çizdi benim gözümde. Bundan sonraki süreçte İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğünü daha çok duyacağız gibi geliyor. Aslında konuşulan çok konu vardı ama malum yer sorunundan dolayı burada keseyim ama bu konuşulan konuları hem Müdür Bey’e hatırlatmak hem de kamuoyunu bilgilendirmek açısından zaman zaman dillendirmek sanırım yararlı olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR