Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

18 yaş vekil olur

18 yaş vekil olur

Yine referandum konusuyla ilgili gerek muhalefetin gerekse AK Partililerin en çok itiraz ettikleri konulardan birisi seçilme yaşının 18 olacak olmasıdır.

Bence de tam tersi, bu 18 maddenin içerisinde en tartışılmayacak ve gelecek için en yerinde madde bu maddedir.

Siyasete küçük yaşlarda başlamış olanlar bilir. Bir partinin gençlik kollarında siyasete başlayanların genelde pek fazla hedefleri yoktur. Sadece partide ana kademenin verdiği görevleri yerine getirmeye çalışan, seçimlerde bayrak asan, afiş asan, bildiri dağıtan çocuklar konumundadır. Tabii ki bu yönüyle de siyasetle de direk alakalı değildirler. Ama bu çocukların arasında çok fazla siyasetçi ve devlet adamı çıkar. Buna yetenekli birçok çocuk varken, bu parlak çocukların hepsi seçilme şansları olmadığından sadece seçilecek durumda olanlara yardım edenler durumunda kaldılar.

Şimdi ne olacak?

Şimdi siyasete erken yaşlarda atılan çocukların bir hedefi olacak. Yani “ben de milletvekili seçilebilirim” diyerek, büyüklerine, rakip durumuna gelecekler. Ve de bu rekabetten kendini yetiştiren, liderlik vasıfları gelişmiş gençler ortaya çıkabilecek.

Yani hani hep şikayet ettiğimiz bir konu vardır ya “devlet adamı yetiştiremiyoruz, siyasetçi yetiştiremiyoruz” diye; işte yeni siyasetçi yetiştirmenin, yeni devlet adamları yetiştirmenin yolu, küçük yaşta siyasetin içerisinde olan çocuklar ve gençlerden geçecektir.

Gençlik kolları bundan sonra bayrak asma görevinden asli görevi olan siyasetle uğraşmaya başlayacaktır. Ve şunu unutmamalıdır ki, siyasetle uğraşan gençliği olan milletlerin sırtı yere gelmez.

Statükodan yana olan, “bunlar çocuk bir şey bilmez” diye düşünen insanların sıkıntısıdır, seçilme yaşının 18’e inecek olması. Tabii bir de siyasette iyice “kaşarlanmış” olan zevatın yenirakipler ortaya çıkmasın telaşıdır.

Ben 15 temmuzda gençler şöyleydi, böyleydi diye ajitasyon yapmak istemiyorum. Sadece söylediğim bir insan siyasetle ne kadar erken tanışırsa hayata atılması da o kadar erken olur ve hayatında ideali olanlar, hayatlarında başarılı olurlar.

Seçilme yaşının 18’e düşürülmesinden hiç kimse tedirgin olmasın. Belki bu zamanda 18 yaşındaki çocuklar hala ülke meselelerinden bihaberdir ama bundan 15 sene sonra işler çok değişecektir. Bir yerden başlamak lazımdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR