Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Yapay zeka

Yapay zeka

İnsanlara, zaman makinesi icat ettik nereye giderdiniz? diye sorulduğunda hemen hemen herkes geçmişte önemli bir olayın tarihini belirtir. Bunun sebebi insanların belirsizlik sevmiyor oluşudur.

Bir zaman makinesi olsaydı, geleceğe gitmek isterdim. Dünyanın sonuna yakın bir tarihe gidip bizi ileride nelerin beklediğine bakardım. Buna göre hazırlık yapar ve şimdiki zamana geldiğimde insanları uyararak tehlikelerden haberdar etmek isterdim.

Yani, zaman makinesi ile Cumhuriyet’in ilanına veya İstanbul’un Fethi’ne gitmenizin size veya insanlığa çok bir faydası olacağını sanmıyorum. Bunun yerine, gelecek dönemlerde oluşacak tehditlerden insanları haberdar etmeniz ve gelecekte gördüğünüz teknolojiler veya başka gelişmeler ile ülkenizi veya insanlığı uyarmak, hem kendiniz hem de insanlık için daha faydalı bir gelişme olacaktır.

Terminatör filmini örnek verirsek, yapay zekanın insanlığın sonunu getirdiğini ve geçmişe giderek gelecekte birinin bu konuyu aydınlattığını görürüz.

Gelecekten gelen biri yapay zekanın insanlık için tehdit oluşturabileceğini ifade ediyordu.

Günümüz de popüler hale gelen yapay zeka gelecekte ne konuma gelecektir. Bu bence geçmişte ki olaylardan daha ciddi konumda…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR