Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Togg

Togg

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) Türkiye’nin yerli ve milli otomobil girişimi olarak 2018 yılında başlatıldı.

Proje kapsamında Türkiye’nin önde gelen beş sanayi grubu Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding bir araya geldi ve Türkiye’nin elektrikli otomobilini üretmek için ortaklık kurdu.

Togg sadece bir araba markası olmanın ötesinde, aynı zamanda Türkiye’nin yüksek teknolojiye dayalı sanayi üretimi ve ihracat potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Yeni nesil elektrikli otomobil teknolojileri, yazılım ve dijital platformlar gibi birçok yenilikçi teknolojiyi kullanarak Türkiye’nin sanayi sektörünü dönüştürmeyi amaçlıyor.

Projenin ilk aşamasında, 2022 yılında Bursa’da bir fabrika inşa edilmesi planlanıyor.

Fabrikada, Togg’un ilk iki modeli olan C-SUV ve B-SUV modelleri üretilecek. Her iki model de, sıfırdan tasarlanan ve tamamen elektrikli olan bir platformda inşa edilecek.

Togg, yalnızca bir araba markası olarak değil, aynı zamanda Türkiye için bir fırsat olarak da görülmeli. Türkiye, bu proje sayesinde teknolojik gelişimi destekleyerek, sanayi sektöründe yenilikçi ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmayı hedefliyor.

Togg, Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayan bir girişimdir. Türkiye’nin otomobil sektöründeki bu atılımı, ülkemizin dünya çapında tanınırlığını artırarak ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan katkı sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR