Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Televizyon dizilerine dikkat

Televizyon dizilerine dikkat

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte televizyon ekranlarında boyutları büyüyüp gelişmeye ve televizyon dizileri de buna paralel olarak artmaya başladı. İnsanı asosyal yapan, aile içi iletişimini bozan ve küçük çocukların gözlerinin bozulmasına sebep olan televizyon, şiddet içerikli dizleri ile dikkatleri çekmeye başladı.

Rayting yarışlarında başa geçmek isteyen bir çok televizyon kanalı artık şiddet içeren, dövüşlü ve kavgalı dizilerini yayınlamaya başladı. Bundan önce mafya dizileri ile bu yarışta ip göğüslemek isteyenler şimdi de şiddet ve kavgadan medet ummakta.

“Kurtlar Vadisi” ile sona eren mafya dizilerinin ardından şimdi de sınıfsal farklılık ve kuşak çatışması şiddet görüntüleri ile birlikte verilmektedir. Artık aile içerisinde 7 ila 16 yaş aralığındaki çocuklar dizi kahramanları gibi konuşmakta ve onların biplenen konuşmalarını kendilerince çözme çabası içerisindeler.

Okula araba ile giden çocuk görüntüleri çocukların ahlakını bozmakta, küfürlü konuşmalar dillerini bozmakta ve şiddet hareketleri ile ruhları bozulmaktadır. Karakterlerin her ne kadar hayal ürünü olduğu dizi başlamadan yazılsa da çocuklara bunu anlatmak çok zor. Artık çocuklar gibi büyükleride fiziki ve ruhsal bunalıma sevk eden dizilere bir an önce çare bulunmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR