Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Rahmet Ve Bereket Ayı

Rahmet Ve Bereket Ayı

Nefislerimizi imtihan edip sınadığımız on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Her ne kadar son 2 Ramazan koronavirüs gölgesinde kalsa da, bu mübarek ay birliğimizi, beraberliğimizi ve bağlarımızı güçlendirmek, tekrar kurmak için bir fırsattır. Fakat bahsettiğim birlik ve beraberliği sadece Ramazan ayı için güçlendirmek bize fayda sağlamaz. Devam ettirebilmek gerekir. Esas yapmamız gereken her zaman doğru ve sevap kazandıran davranışlar içerisinde olmak ve bu şekilde yaşama çabası içerisinde olmaktır. Dinimizi, inancımızı her günümüzde yaşamak, yaşatmak durumundayız. Dolayısıyla Ramazan bitince de sevap kazanma isteği sürmeli. Çevremizdeki bütün insanların bu mübarek ayı mutlu bir şekilde geçirmelerine vesile olmalıyız. Her ne kadar bir araya gelemesek de.

Ramazan ayını yalnızca oruç tutarak doğru bir şekilde geçirdiğimizi sanmamalıyız. Bu rahmeti, bereketi bol olan ayda nefsimizi terbiye etmeli, dilimizi ve davranışlarımızı da terbiye altına almalıyız. Oruç tutan bir Müslüman veya bir insan Ramazan Ayında sözlerine dilini ve kötü davranışlarını alıkoymalı, onları doğru bir yaşam için terk etmelidir. Ramazan ayının maneviyatını her yönü ile yaşamak, yaşatmak lazım. Kötülüklerden ve yanlışlardan arınmalıyız. Kul hakkı, haram, fitne, israftan kaçınmalıyız.

Mübarek Ramazan ayınızın sevaplarla, iyilik ve güzelliklerle mutlu bir şekilde geçmesini temenni ediyorum. İnşallah bereket iftar sofralarınızdan eksik olmasın ve orucunuz, dualarınız kabul olsun.

Haftaya görüşmek dileğiyle. Hayırlı Ramazanlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR