Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Okul hayattır

Okul hayattır

Yeni bir eğitim-öğretim yılının başlamasına az bir süre kaldı. Okullar 9 eylülde yani 20 günden az bir süre sonra, açılıyor.

Malumunuz olduğu üzere okul, eğitim ve öğretim yuvasıdır. Okul, toplumda kültürün yerleşik hale gelmesine neden olur. Okul, toplumda eğitimin yerleşik hale gelmesini ve nesiller boyu devam etmesini sağlar. Okul, toplumu inşa eder. Milli ve manevi değerlerin kazanılmasında etkili olur. Okul, insanı hayata hazırlar.

Kişinin kendini gerçekleştirmesi , ihtiyaçlarını bağımsız olarak karşılayabilmesi ancak aldığı eğitim ve öğretimle mümkün olmaktadır. Okul bu bakımdan toplumda önemli bir mihenk taşıdır. Okulsuz toplumlarda eğitim ve öğretim okumadan mümkün olmamaktadır.

Okumanın ekol haline geldiği, değerler eğitiminin gerçekleştirildiği, insanların ideolojiden ve baskıdan uzak özgür bir ortamda eğitim haklarını elde etmeleri okul sayesinde mümkün olmaktadır. Okul belirleyici ve etkin bir role sahiptir. Bu nedenle okul toplumun gelişmesini sağlar.

Aslında sözün özü; okul hayattır. Ve insanların, hayatı yaşamalarıyla paralel olarak okullarını da aynı doğrultuda, yani hayatları doğrultusunda yaşamaktadırlar. Okula yeni başlayanlar şimdiye kadar ailelerinden öğrendiklerini bu hayatta pekiştireceklerdir. Okul atlayacak olanlar ailelerinden ve önceki hayatlarında öğrendiklerini bundan sonraki hayatlarında tatbik edeceklerdir. İyisiyle, kötüsüyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR