Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

İdeal insan olabilmek

İdeal insan olabilmek

Günümüzde insan olmanın hem de ideal bir insan olmanın zorlukları var. Bir çok değerlerimizin erozyona uğradığı ve adına teknolojik çağ denilen günümüzde, insanlar bir çok meziyetlerini kaybetmiş durumda.

İdeal bir insan olmanın temeli daha aileden başlar. Ahlaklı ve dürüst bir anne ve babanın eğittiği çocuklar, iyi insan olmanın temelini almış olur. Özellikle “anne” çocukların eğitiminde ve ideal insan olmasında temel taşıdır.

Şefkat ve merhametin bütün özelliklerini üzerinde taşıyan “anne” çok mühimdir. İyi bir “anne” nin yetiştirdiği çocuklar geleceğe daha bir uyum sağlar.Eşine, çocuğuna, vatana ve millete gaddar, acımasız, hain ve acımasız olanlar hep ana şefkati görmemişlerdir.

Atalarımızında dediği gibi yuvayı yapan dişi kuştur. Gelecek nesillerin daha iyi temeller üzerinde yükselmesini sağlayanlarda “anne” dir.İyi bir ana-babanın yetiştirdiği çocuklar vatan-millet ve toplum için faydalı, kul hakkına, helale harama dikkat eden bir birey olur.

İyi bir dini-milli eğitimle de yoğrulan bireyleri  olan toplumlar-milletler sağlam temeller üzerine oturur. Elbirliği ile bunu hayata geçirmemiz gerekir. Hedefimiz  yaratılış gayesine uygun  vicdan ve merhamet sahibi, saygılı ve toplumu seven  “’ideal insan” yetiştirmek olmalıdır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR