Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Hız Felakettir

Hız Felakettir

Kabul edelim; Bu akıllı telefonlar bizi esir aldı. Sabah onunla kalkıyor gece onunla yatıyoruz. Hayatımız resmen dijital yazılımların üzerine kurulmuş oldu. Çok hızlı ilerleyen teknolojiye yenildik. Ayak uyduramadık bir türlü…

Bu uygulamalar hayatımızı kolaylaştırmak için var. Fakat millet olarak teknolojiye karşı verdiğimiz imtihanı geçemiyoruz. Hatta toplum olarak aklımızı yedik. Evlerde sohbetler kesildi, herkesin elinde bir cihaz. Sosyal medya mecralarının hepsinde ‘profil’ sahibiyiz. Hele hele son dönemlerde kullanıcılarının kişisel verilerini kullanmak ve paylaşmak için müsaade isteyen WhatsApp yok mu, işte o hepimizde var. Alayımız kullanıyoruz. Gerçi sözleşme falan dediler diğer uygulamalara da geçtik ama WhatsApp’tan da vazgeçemedik.

Yalnız bu WhatsApp vazgeçilmez olduğu kadar tehlikeli de. Gerçi hemen her uygulamada benzer tehlike var ama buraya biraz daha dikkat edilmeli sanırım. Bireysel yazışmaların yanı sıra gruplar kuruluyor ve toplu yazışmalar gerçekleştiriliyor. Heh işte buraya dikkat!

Popüler bir şahsiyet, kız arkadaşına bir hediye almış. Alabilir. Burada bir problem yok. Hediyeleşmek güzeldir. Hediyenin tohumuna para saymadık. ‘Eee ne var bunda’ diye çıkışabilirsiniz. Kızmayınız. Lafımız buna değil. Fakat bu şahsiyet aldığı hediyenin fotoğrafını yanlışlıkla hiç olmayacak bir grupta paylaşıvermiş…

Başınıza gelmiş, gele yazmış ya da gelecek olabilir. “Demedi, haber vermedi, hep senden ötürü, bu nasıl yazar bir uyarı dahi yapmadı” demeyin. Sizi düşünüyoruz ki yazıyoruz. Mesajlaşırken acele etmeyin. Çok dakik bir insanmış gibi davranmanın lüzumu yok. Unutmayın; Hız felakettir.

Herkese iyi hafta sonları diliyorum. Sağlıkla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR