Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Halk Esnafa, Esnaf Halka

Halk Esnafa, Esnaf Halka

Merhaba değerli okurlarım, bildiğiniz üzere Konya’da, ‘Haydi Konya! Esnafına destek ol!’ şeklinde bir kampanya başlatıldı. Çok güzel bir kampanya sonuna kadar destekliyorum.

Her il esnafına sahip çıkmalı. Çok güzel. İyi, hoş ama diğer yanda kuru fasulyenin faydaları da var tabii ki…

Konya esnafı vatandaşına sahip çıkıyor mu?

Şehirde böyle düşünen birçok vatandaş olduğunu biliyorum. Altını çizerek, vurgulayarak ve böyle yapmayan esnaflarımızı tenzih ederek söylüyorum; Bulduğu her fırsatta zam yoluna giden ve işler yoluna girince “Maliyeti bu” diyen esnaflarımız var.

Lütfen herkes şapkasını önüne koysun, aklından geçenleri bir sustursun ve düşünsün. Fırsatçılık yapana kim, niye sahip çıksın? Bir de kim esnaf kim değil?

Büyük firmalar kaliteli ürünü, daha iyi sunarak, daha uygun fiyata satarken, yerel esnaf bir ürüne zam üstüne zam yaparsa halk sahip çıkmaz. Dünyanın neresine gidersen git. Bu böyle…

Bu işler, kampanyalar bence şu şekilde olmalı; halk yerel esnafa sahip çıkarken, esnaf da halka sahip çıkmalı. Fırsatçılık yapılmadan, gerçek indirimlerle, bir ürünün ederi neyse o fiyattan satılmalı. Bu esasa göre herkes kazanır. Çark böyle döner. Piyasa böyle canlanır. Ticarette, “Kazan-kazan” dedikleri hadise bu. Sistem böyle olursa halk her zaman yerel esnafına sahip çıkar. Hele ki Konya…

Sonuç olarak;

Herkese saygılar, hürmetler. Temizlik, maske, mesafe kuralına uymayı unutmayalım. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR