Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Evde kal, sağlıklı kal

Evde kal, sağlıklı kal

Evde kal, sağlıklı kal

İnsan hayatına tehditler savuran bir virüsün n bizi nasıl uzaklaştığımız insanlığımıza yakınlaştırdığını görüyoruz. Artık çoğumuz vakit ayıramadığı ailesinin yanında, çoğumuz girmek istemediği evinden çıkmamakta ya da bu evin içerisine yaratıcılığıyla adeta evini yeni bir yaşam alanına çevirmekte.

Corona virüs bir tokat gibi bize çarpıyor adeta yaşayamadığımız yaşama tam bir ders niteliğinde, her gün belirtilerini gelişmelerini takip ediyoruz hızla bulaşıyor diyoruz ve vaktinde yapılan aşırı ihmallerimizin aşırı tedbirlerini şuan almak zorunda kalıyoruz. Her olumsuzluğun mutlaka bir kazancı ve iyi yanları vardır öyle ki, coronanın bizlere kattıklarını göz ardı etmemek gerek.

En başta ailemize ve kendimize vakit ayırmayı hep ertelediğimiz işleri yapmayı, hem fiziksel hem ruhsal temizlenmeyi sağladığı gerçek. Kendi içimize dönebilmediğimiz ihmallerimizin ve göz ardı ettiklerimizin bize bir ders vermesi, belki de uzun vade de oldukça yararlı olacak.

Malesef ki hastalık çok hızlı yayılıyor ve korunma ihtiyaçımız bir o kadar yükseliyor. İnsanın kendi içine döndüğü bu dönemde evinizde kalarak depresif olmak yerine ailenizle ve çocuklarınızla birçok aktivite yapmanızın tam vakti. Hani zamanımız yok diyorduk ya, şimdi çok zamanımız var... Çocuklarınızla ev içinde ilgilenerek hem kendi hem de onların psikolojisi içinde tedbirler almalıyız. Bu durumun bir süreç olduğunu ve en önemlisi geçici bir süreç olduğunu kendimize hatırlatalım ve vaktimizi en değerli şekilde geçirelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR