Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Değişen güzellik tanımı

Değişen güzellik tanımı

Sizler de farkında mısınız, güzelliğin tanımı ne kadar da değişti. Güzelliğin tanımı değişirken yurdun dört bir yanında ardı ardına güzellik salonları, merkezleri açılmaya başladı. Sonda söylemem gerekeni baştan söyleyeyim; uzman doktorların görev almadığı güzellik merkezleri risklidir. Deriye yapılan her işlem uzman hekimlerce yapılmalıdır. Aksi takdirde vücudunuzda yanıklar oluşmasından tutun da körlüğe varacak ölçüde sıkıntılarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ayrıca güzellik merkezlerinin denetimi konusunda sıkıntıların olduğu ifade ediliyor. Bunu da buradan bu vesileyle yetkililere duyurmuş olayım.

Konya’da da birçok güzellik salonu, merkezi var. Güzellik salonu önceden yalnızca kadınlar için faaliyet gösteren yerlerdi. Şimdilerde erkekler de buna gidiyorlarmış. Hatta dediklerine göre erkekler, kadınlara göre daha fazla gidiyorlarmış. Dikkat çekici. Burun küçültmek için kadınlarla erkekler yarış halinde. Az buz bir rakam da değil, millet bu parayı nereden buluyor diye düşünmeden edemiyor insan. Kimsenin parasında gözümüz yok, servet düşmanı da değiliz tabii ama yapılan bu eylem aslında samimiyetin azaldığının bir göstergesi. Nasıl mı, ne alakası mı var? Şöyle ki; iç güzelliğe, karaktere değer verdiğini söyleyenler, güzellik için harcama yapmaktan çekinmiyor. Yalan söylüyorsunuz. Mala, paraya, fiziğe değer veriyorsunuz.

Maddiyatın manayı ezdiği bir dönemden geçiyoruz. Kime sorarsan sor, anket yap, sizin için ne önemli de, karşındaki kişilik, iyi huy önemlidir derler. Eskiden, “Önemli olan iç güzelliğidir. İnsanı güzel kılan şey kişiliktir” denirdi.  Şimdi de öyle olduğu söyleniyor ama dikkat edin, kişinin fiziği öne çıktı. Maddiyatın maneviyatın önüne geçtiği bir alan daha işte. Ne kadar yazık değil mi?

Bakımlı olmak başka şey, güzel görünmeye çalışmak bambaşka bir şey. Sağlık için estetik yapılması icap ediliyordur yapılır, karşı değiliz. Burnunu yaptırmak ya da farklı bir organa estetik yapılması bakım mıdır? Değildir.

Netice itibarıyla ne kadar estetik yaptırırsan yaptır, iç dünyan karanlıksa güzel falan değilsindir. Manevi anlamda ‘fabrika ayarlarımıza’ dönmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Herkese iyi hafta sonları.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR