Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Ayağınıza taş değmesin

Ayağınıza taş değmesin

Ayağınıza taş değmesin

Milli iradenin ve halkımızın desteğini arkasına alarak Suriye’nin kuzey doğusu, Fırat Nehri’nin doğusundaki terör hedeflerini yok etmek için 9 Ekim tarihinde kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin  başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı sivil halka zarar vermeden ve onların da hayatını “güvence”ye alarak başarıyla ve kararlılıkla sürdürüyor.

Seksen iki milyon hepimiz ayrışma değil; tam tersine birlik-beraberlik içinde olmamız gerektiğini biran bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Ordumuzun “Barış Pınarı Harekâtı” tamamen “terörle mücadele” kapsamında “haklı” ve “meşru”dur.

 Buna karşın; Avrupa Birliği’nden Arap Ligi’ne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Filistin’e, Katar’dan Somali’ye, Türk Cumhuriyetleri’nden Bangladeş’e, üyesi olduğumuz NATO’dan, her türlü yardımı yaptığımız Afrika ülkelerine neredeyse bütün dünya, Türkiye’nin bu “haklı”,“meşru” ve “zorunlu” operasyonuna “karşı” bir tutum alıyor.

Avrupa Birliği’nin Arap ligi’nin pozisyonunu anlamak mümkün, ancak; Filistin’i, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni, Katar’ı, Türk Cumhuriyetleri’ni, Somali’yi, Bangladeş’i anlamak pek mümkün değil. Bu arada; ABD ve Rusya da Türkiye’yi desteklemiyor, kendi planlarını uygulamak bağlamında konumlanıyorlar.

Diyebiliriz ki; bütün dünya karşımıza bir “duvar” örmüş durumda. Bu durumda; yapmamız gereken iç politikada ayrışmaya, kamplaşmaya, kendi takımımızı motive etmeye çalışmadan “milli takım” anlayışıyla birlik-beraberlik içinde olmaktan başka bir şey değildir. Allah; ordumuzu ve milletimizi her türlü “olumsuzluk”tan esirgesin, başarı ve esenlik nasip etsin.              

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR