Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Anne ve babalar dikkat!

Anne ve babalar dikkat!

Her anne ve baba çocukları üzerine titrer, onları  geleceğe daha sağlıklı ve kendine daha bir güvenen kişiler olarak yetişmeleri için çalışır. Ancak elleri kanlı bazı uyuşturucu çeteleri çocuklarımızı kendilerine hedef alıyor ve onları uyuşturucu belasına çekmek için uğraşıyor.

Son yapılan madde kullanan kişilerle ilgili olarak bir araştırma korkunç gerçekleri ortaya koymuş durumda. Altınbaş Üniversitesi’nin yapmış olduğu bu araştırmada uyuşturucu kullanan kişi sayısının 664 bin 906 kişiye ulaştığı gerçeğini ortaya koydu.

Aynı araştırmadan ortaya çıkan bir korkunç gerçekte uyuşturucu kullanma yaşının 5-14 yaş arasındaki çocuklarda arttığı ifade edildi. Aynı araştırmada ayrıca 2009-2016 arası veriler, Türkiye’de en fazla madde kullanım bozukluğunun 25-29 yaş grubu arasında görüldüğünü, bunu 30-34 yaş arasındaki kişilerin takip ettiğini gösteriyor. Madde kullanım bozukluğunun 5-14 yaş arasındaki çocuklarda arttığı gözleniyor.

Araştırmada 2017 yılında yakalanan ve çok bilinen bir sentetik uyuşturucu türevi sayısında bir önceki yıla göre yüzde 103.4 ve şüpheli sayısında ise yüzde 205.7artış olduğu göze çarpıyor. Bunun yanında yine 2017 yılında bir başka sentetik uyuşturucu türevinde yakalanma miktarında bir önceki yıla göre yüzde 162.6 oranında, yakalanan şüpheli sayısında ise yüzde 110,5 oranında artış meydana gelmiş durumda.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi yetişmesi ve bu lanet maddelerden korumak için anne ve babalara büyük görev düşmektedir. Aile içi iletişim, ebeveyn ve çocuk ilişkilerinin düzenlenmesi gerekmektedir. Huzurlu bir aile ortamı ve çocuklarla kurulan sağlıklı iletişim onları bu pisliklerden koruyacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR