Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

Perde

Perde

PERDE

Dünyanın en güçlü ordusu iyilikler tarafında. En güzel güzellikler yine iyilikler tarafından kazanılıyor. Hayattaki en büyük kötülüklerse sabırlarla aşılıyor. Yaşamın bir perdesi olsa kalabalığa kapatmak gerekirdi o perdeyi çünkü kalabalıklıktan doğan her şey yorar zihnini ve ardından bedenini. Birinin söylediği birinin zihnine ufakça dokunduğu bir kelimesi kazınır beynine, beyninden bir uzantıyla geçer kalbine. Belki en sevdiğin belki en çok değer verdiğini ardında bırakırsın etki altına alındığın an. Ya hissiyatsız olmalısın ya kimseyi umursamaz ya da idareci olmalısın ki kulaklarını kapatmayı bilmelisin kalabalık dünyaya.

Kalp kalbi etkiler derler, kimi kötü kimi iyi etkiler. Kimi kimini uzağa iter kimi kimini yakınına çeker. Daire oluşturur iyilikler, fanus gibi kaplar sevgi içine seni. Ve elbette sevgiyi sunana sevgin büyükse daha çok iyiliğe yönelir kalbin. Umudun büyür hayata, ayakların yürür hep umutla. Umudun olmadan dokunabilir misin hayallerinin noktasına. Gökyüzüne bişeyler fısıldamak ister kalbin mesela, hayallerin olmasa umudun olmasa gökyüzüne bakar mısın gözlerin ışıldaya ışıldaya.

Dönüp bir bakmak lazım hayatına, yaşadığın ortamına ve standartlarına. Sonra dönüp bir de diğer tarafına bakmak lazım hayatın, içinde yaşadığın bunalımdan kurtulmak için şükretmek için ne çok şey var aslında. Ne hayatlar yaşayanlar var ne zorluklarla, kötüyüm desen daha kötüsü de var ama ne olursa olsun hayatıyla barışık olan ve hala umutla dolu olan, hayata gülümseyen ve bir çok başarılarla dolu hikayeler var dünyada. İyiliklerle ayakta durmaya çabalayanlar var, yaptığı iyiliğin başka bir dokunuşu olanlar var hayatına. Çünkü hayat dönmüyor kötülükle, sevgi varken umut varken ‘bir’ olabilmek varken, sakince ve huzurluca yaşabilmek varken neden olsun ki kalabalıkların yüklediği dertler. Kulağını yavaşça kapa, kendini dinle ve yeniden gülümse şimdi. Hayatının ve sevdiklerinin değeri ancak ve ancak onlarla gülümseyebilmekle ve de onlarla umut dolu yaşayabilmekle güzel. Hayat sadece hayatının değerini bilebilmekle güzel. 

İyilikle, umutla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR