Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

Ömür

Ömür

Ömür

Hayat herkes için rüzgarlı geçer, kimisinin rüzgarı kasvetli ve yoğunken kimisinin aralıklı esintilerinden ibarettir. Mesele aslında yükü omuzlarında ne kadar taşıyabildiğinle ilgilidir. Hayat mücadelen senin hayat felsefeni güçlendirir. Çok ağlamak çoğu zaman çok gülmekten daha iyidir. Boş boş gülmektense sebebin olduğu için ağlarsın hissettiklerine. Gereksiz düşünceler yoğurmaz seni kendinle. Yürüyebildiğin o ince çizgi ve yürümeye hala devam edebildiğin o ince yol, senin hala bir şeyler için var olmayı devam etmen gerektiğini simgeler. Her gördüğün her duyduğun her dokunduğun ve her yaşadığın ne ise mutlaka onda bir hayr çıkacaktır neticede. 

Doludizgin yağmurlarda seyrine kapılsa, rüzgar seni bilmediğin uçurumlara da savursa, dalgalar içine içine almaya çalışsa da seni hala, bir güneş ışığı çarpıyorsa gözüne mutlaka bir amacın kalmıştır bu hayatta. Yerin, durduğun konumun muhakkaktır ki Yaradan için önemlidir bu hayatta. Onun sana vadettiği lütuf da hoştur kahır da. Çünkü onun seni yolun sonunda mükafatlandıracağı bir ışığı vardır mutlaka. Şu uçan kelebekler kadar, ışıldayıp duran yıldızlar kadar, hiç ölmeyecekmişcesine yarışan karıncalar kadar da mı yoktur hayata karşı gülümsemelerin. Ne baharlardan geçtin belki ne kışlardan, dönüp de geriye baktığın zaman hala ayaktaysan hala bir çiçeğin kokusunu alabiliyorsan, bir çocuğun gülümsemesiyle tebessüm edebiliyorsan vardır hayatına tutunmanın bir yolu. Demek ki vazgeçmedin, etrafındakilerden vazgeçtin. Dolu dolu insan yoğunluğundan, dışını tanıyıp da içini bir türlü tanıyamadıklarından, sürekli darbe almaktan ve hep yaralanmaktan vazgeçtin. Sen bil ki aslında senden vazgeçmedin. 

Bir çıkış kapısı arar gibi şimdi gözlerin, ama onu aramak için köşeye çekilip de beklemek yeter mi.. İnsan olduğu yerde aradığını nasıl bulsun ki, dönüp dolaşıp bakmak gerekmez mi. Boş boş durmak gereksiz düşüncelere kapılmaya sürükler daima. Şöyle bir bak gecelerine, sakinliklerine ve dinginliklerine. Her bir saatinin ne kadar değerli olduğunu anlamak anılarını bir bir hatırlamak için yeterli. Belki kötü anıların vardı ama bunları hatırlamak istemediğini tekrar etme kendine. Hatırla ki bundan sonraki anılarına güzellerini ekle. Belki de anıların hep güzelse onların üzerine daha da güzellerini eklemeyi dene. Ama asla köşene çekilme, şu kısacık ömürde yaşadığın her şey senin yolundaki taşları temizler, temizlenen taşlarsa sana kötülük yapanların yollarına gidecek tek tek. Hatırla daima her şeyi, unutma daima umutlu günleri...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR