Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

Güneşi buluncaya..

Güneşi buluncaya..

GÜNEŞİ BULUNCAYA..

Nehirlerden geçen gözlerin hayallerinin ötesinde seyreder kalbin yıldızların dileklerle buluşuşunu. Baharlar gelir gönlüne, uçuşur kelebekler bir çiçekten bir çiçeğe. Dalları yeni yeşillenmiştir yaşlı ağaçların, hüzünlerini dökmüştür sonbaharın pençesinde. Ve sen aralamışsındır kapılarını güneşi gördükçe umutların gölgesine. Sevmek sevilmekten öte, sevilmekse herşeyden daha öte. Sevilmek, bütün dillerde aynı yörüngede, sevmekse kimine göre dolaşıyor çemberde kimine göre sapıyor başka başka yanlışların kendi doğrularını izlediği yere. 

En doğru kelime, en doğru hayatı yaşamak, en doğru yolda yürüyebilmek ilk hissettiğin anlarda gizli. Karşılaştığın birine ilk tutumun ilk hislerin hep o duygularında saklı aslında. Kimilerini ilk an’da tanıyamasakta çoğu ilk hissiyatımızda ne ise sonunda o çıkıyor mutlaka. Birini tanımak istiyorsan onu asla sınama, bazı insanlar sınandıkça daha da gizlenir kabuğuna. Olduğun gibi ol hep, içinde ne isen dışında da onu yansıt. Ve sevgini asla kaybetmemeye çalış, sevgine sevgiyle saygına saygıyla karşılık bulabiliyorsan hep doğru izleri taşıyordur yüreğin. Kaşınıyorsa düşüncelerin, elbette vardır o yolda bir karanlık. Biri sana iyi gelmiyorsa, içinde seni rahatsız eden bişeyler varsa hiç çekinmeden uzaklaş ondan. Çekinme çünkü birinin üzüntüsü senin üzüntünün daha üstüne çıkmamalı, sen mutsuzsan kimseyi güldürebilmeyi, mutlu edebilmeyi, sevindirebilmeyi geçiremezsin kalbinde. Sahteden mutlu olabilmek için taş olmalı yüreğin, sahteden mutluluk izleri ağır gelmez mi omuzlarına. 

En güzel yük her zaman sevgiyi barındırabilmektir kendinde. Ne zaman yolun şaşsa da kendine ve hayatına sunduğun sevgini yitirme. Dünyanın kısa olduğu aklında bir yerlerde dursun hep, bu yüzden kendini kim olursa olsun üzmeyi değil daima kendine değer vermeyi hak ettiğini anla hayatına baktıkça. Hep umutla yürürsen bir gün mutlaka güneşi görürsün, hep sevgiyle adımlarsan bir gün mutlaka sevgilini bulursun, hep saygını taşıyan izlerini bırakırsan bu hayata bir gün mutlaka hak ettiğini baş ucunda bulursun. 

Herşey umutla, güneşini buluncaya..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR