Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

Giz

Giz

GİZ

Seyrindesin ışıkların, geçmişin puslu bir karanlık. Sen şarkının ritminde gezerken, kalbin başka umutlara takılı. Askıda kaldı dünlerin, yarınların, her şeyin. Hayatının kimi noktası geçişliydi, inişli çıkışlı ve de sallantılı bir zelzeleden ibaretti. Çok şey yaşadın belki çok taşa takıldı ayağın. Düştüğün zamanlar acısını hissetmediğin yaraların oldu, ağlamayı da beceremediğin zamanlar. Buz gibi bir çemberin içine düştün çünkü hayatında ufacık bir gülümseme yoktu. Seni anlamak isteyen biri.. Zordu. Çünkü birinin seni anlayabilmesi için aynı yollarda onunla koşmanı gerektiriyordu. Adımladığın an birine karşı bu hep geri oluyordu, zaten ilerisi senin düşünce haznene sığmıyordu. 

Yağmurlu günlerde neden hep ağlamaya başlar bazı insanlar. Bir bekledikleri vardır belki de pencerenin buğusunda. Yalnızlıkları vardır kalbine dokunan. Sayamadığı ama sıraladıkları kelimeleri vardır belki de dillerinde ama yutkuna yutkuna içine atan. Özledikleri vardır bazılarının kim bilir, yanlışıyla başka bir hayata savrulan. Sonbaharın yapraklarının keskinliğine dokunduğun an birikir yüreğinde dönüp dolaşan hatıralar. Bir sen kalırsın tam da o an’da bir de onlar. Kalıp düşünmek mi yoksa kaçıp gitmek midir kurtuluş.. Giden döner mi dönen bir daha gider mi. 

Beklentilerin yükseldiği zaman kendinden korkmaya başla, çünkü insan ne zaman beklentilerini çoğaltsa işte o vakit kırılıyor biraz da. İnanmak istemediği şeyler bir bir çıkıyor karşısına, bir bir dökülüyor gerçekler dönüp gittiğin karanlığının ardına. Yaşamanın tam da zamanı aslında, bazen ne beklemek gerekiyor ne de ardına bakmak. Bazen yaptığın iyilikleri kimsenin hayatı hak etmiyor çünkü. Herkesin elini tutmak herkesin hayatını iyilikle sonuçlandırmak gerekmiyor. Bırak herkes kendi hayatında kalsın. Yaptığın iyilik bir yağmurun damlasında kimi zaman umut kimi zaman burukluk bıraksın dokunduğun hayatlara. Sen de buruklan bırak da senin de buğulansın gözlerin, yaşamak için bu buğulu gözler senin giz dolu tecrübelerin. Bir tarafın da daima umut dolsun, an’ların an’da yaşamın baharların kokusunda kaybolsun. Tam da şu an gecelerin ay, gündüzlerin güneş olsun. Hayata gözlerini aç ışık olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR