Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

Mutluluk bir seçimdir

Mutluluk bir seçimdir

Mutluluğu seçmek nedir? Seçim özgürlüğümüz var değil mi? Burada anlatmak istediğim sürekli mutlu olmak da değil. Mut­suz olabilirsin, kızgın olabilirsin, sinirli olabilirsin, hayal kırıklığına da uğramış olabilirsin.

Burada önemli olan tüm duyguları­nı kabul edip, dönüştürmek. Dışsal bir faktör seni mutlu edemez. Hiç bir kimse ve olay sen istemediğin sürece içinde mutsuzluk yarata­maz. Dışarıya ne kadar bağımlısın?

Duygu ve düşüncelerin dışa­rıdan müdahale ile değişebi­liyor mu? İçsel bütünlüğünü nasıl sağlıyorsun?

Mutsuzluk yada öfke hisset­tiğiniz zaman durun ve sorun beni öfkelendiren nedir? Cevabını alın ve bu durumu nasıl değiştirebilirim? Evren sorularımıza cevap verir. Nasıl diye sorduğumuz zaman na­sılını bize gösterir. Siz sadece olumsuza odaklanmak yerine bu durumun nasıl değişeceğine niyet edin.

Geçmişi bırakın. Geçmişi sürekli düşünmek o olayları ısıtıp tekrar yaşamak istiyorum demektir. Kendinizi geliştir­meye odaklanın. Kendinize ait hobileriniz, zevkleriniz, size Bunu sorun kendinize gerçek­ten ben kimim? Neyi seviyo­rum, sevmiyorum? Dünya ya geliş amacım ne? Karanlık yanlarım neler? Yeteneklerim neler? Şu anki yaşamımdan memnun muyum?

Kendinize giden yol, kendinizi tanı­ma, geliştirme yolu o kadar güzel bir yoldur ki, ve bu yolun sonu yok. Evet bazen bu yolda acı çekebilir­siniz. İnsanın kendiyle yüzleşmesi, kendi seçimlerinin sorumluluğu alması biraz acı verebilir ilk dönem­lerde.

Bunu anlayınca dışarıda hiçbir şey olmadığını, bir çok şeyin kendi seçimimiz olduğunu anlayacağız. Ve önce şükür önce tevekkül. Sevgi ve şifa ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR