Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

Kendinle Barış

Kendinle Barış

Kendinle barış bu sözü bu zamana kadar çok duymuşsunuzdur.

Şimdi biraz derinine inelim.Kendinle barış halinde misin?

Kendine karşı öz şefkat geliştirdin mi?

Kendine karşı davranışların nasıl?

Kendine hangi tonla konuşuyor ,nasıl sözler söylüyorsun?

Şefkat nezaket denilince ilk başkalarına karşı yaptığımız eylemleri hatırlarız. Sevdiklerimize merhamet eder ,sever şefkat gösterir ve affederiz.

Peki bunları kendimize yapıyor muyuz?

Bu duyguları hisleri başkasına karşı yaparız ama kendimize yapmayı unuturuz.Aslında bu bize belki de hiç öğretilmemiştir.İnsanlar başkası tarafından sevilmediğini ilgi görmediğini söyler.Kendimizde olmayan hiç bir şeyi başkasına veremeyiz ve dışarıya yansıtamayız.Öz değer sevgi konularında eksik olanlar sevgiyi ve değeri başkalarında ararlar.Onu değerli hissettirsin ve mutlu etsin isterler.

İçinde kendine karşı sevgi yoksa kendini sürekli yargılıyorsan maalesef aradığın o sevgiyi ve ilgiyi bulamayacaksın.Bulduğunu sandığın anda geçici olarak hissettiğin o mutluluk bitecek.Kişiler değişecek ama hikayeler aynı kalacak.

Her ne yaşıyorsan yaşa geçmişte hangi hikaye ye sahip olursan ol yeni bir adım yeni bir hikaye değişim dönüşüm ve farkındalığı seçebilirsin.

İlk önce kendini affederek başla.Suçluluk duygusu insanı içten içe bitiren tehlikeli bir duygudur.Bunun yerine bu durumdan hangi dersleri aldım?Bana hangi erdemleri kazandırdı? Bana nasıl hizmet etti bunların farkındalığına var.Onu o anki bilinçle yaptın ve bir deneyimdi.Affetme çalışmaları ve tarapiler bu konu da yoluna ışık tutacaktır.

Affetme olumlarını tekrarla.Olumlamalar bilinçaltında kuvvetli dönüşümlere sahiptir.

Ben kendimi affediyorum.

Ben kendimi her halimle seviyor,kabul ediyor ve affediyorum.

Bu olumlamaya 21 gün devam et.

Ne demiş Mevlana ‘Kendini küçük görmeyi bırak,sen yürüyen bir evrensin’

Kendini seven kendiyle mutlu olan bir insan diğer canlılara ve insanlara ışık saçar.

Evet kendinle barış ve kendinle yeniden tanış.

Kendine güzel sözler söyle.Özellikle ayna karşısında söylediğin sözler çok etkilidir.Ayna da yansıma enerjisi vardır.Aynaya bakarken hangi duyguda isen, bilinçaltına ve karşı tarafa da aynı duyguları  yansıtırsın.

Kendine ve bedenine saygı duy.

Bedenini sev başkalarının beden ölçüleri ve seçimleriyle kendini kıyaslayıp yargılama.Öz sevgi ve öz şefkat kendimizi olduğumuz halimizle sevip ona şefkat göstermektir.Kendi sınırlarımızı hayallerimizi ve yaşamımızı kendimizi sevmeye başladığımız zaman yaşayabiliriz.

Sevgi ve şifa ile…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR