Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

Kendi yıldızını takip et

Kendi yıldızını takip et

Dün bir söz okudum ‘Kendi yıldızını takip edersen, ihtişamlı bir limana ulaşacaksın, her şeye rağmen’… Gerçekten kendimizi ne kadar tanıyoruz. Astroloji ile tanışınca kendinizi daha iyi anlamaya başlıyorsunuz. Çünkü, bir insan merkürü kadar ifade eder kendini, venüsü kadar sever, satürnü kadar sorumluluk alır, jupiteri kadar ahlaklı ve vicdanlı olur, marsı kadar aksiyon alır, güneşi ile benliğini ortaya koyar.

Bunu biraz açmak gerekirse, Güneş, yani güneş burcunuz bizim bilincimizdir. Hangi alana düştü ise orada parlarız. Mesela 10. evinde güneş olan bir kişi kariyerde parlar diyebiliriz kısaca. Buradan yola çıkarak nerede parlayacağınızı bulabilirsiniz.

Güneş aynı zamanda babadır. Güneşin yaptığı olumlu açılar ya da olumsuz açılar babamızla ilgili bize ipucu verir. Aynı zamanda güneş egomuzu da anlatır. Sağlıklı bir egoya ya mı sahibiz, egomuzu nasıl kullanıyoruz buradan anlayabiliriz.

Venüs ise aşk ve sevgiyi ifade eder. Nasıl severiz Venüs burcumuza göre buradan anlayabiliriz. Mesela venüsü retro olan bir kişi, kendine değer vermek konusunda eksik hissedebilir kendini. Karşı taraftan sonsuz sevgi ve ilgi bekler ama bununla karşılaştığında korkar ve kendini sevilmeye layık hissetmez.

Merkür ise iletişim gezegenimizdir. Nasıl iletişim kurarız, üslubumuz ve zekamızı gösterir. Ticaretimizi ve ticaretteki başarımızı buradan görebiliriz.

Jupiter hangi alanda şanslı olduğumuzu ve büyüdüğümüzü genişlediğimizi anlatır.

Yani astrolojide gezegenlerin kombinasyonu ile kendimizi keşfedip okuyabiliriz. Son yıllarda astrolojiye ilgi çok arttı. Önceden sadece burç yorumundan ibaret olan gündem artık daha derin ve ayrıntılı astroloji konuşuyor. Özellikle Mart 2023 ile, pluto kova transitinde daha çok gündem olacağını düşünüyorum.

Mesela 2017 ye bakıyorum ilk başladığım yıllarda doğum haritası analizini pek kimse bilmezdi. Pandemiden sonra ise gelen danışanlarım daha bilinçli ve bilerek danışmanlık almaya geliyor. Astroloji o kadar derin bir ilim ki ve öğrenmenin sonu yok. Dört yıl eğitim aldığım halde, hala hem yurt içi hem yurt dışı eğitimlerine katılır ve heyecanla eğitim alırım.

İlgi duyanlar önce kitaplarla sonra eğitimlerle kendini destekleyebilir bu konuda. Kendi yıldızınızı, haritanızı öğrenmek size muazzam bir farkındalık katacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR