Ayşegül Badem

Ayşegül Badem

BURÇLAR VE YEMEK ALIŞKANLIKLARI

BURÇLAR VE YEMEK ALIŞKANLIKLARI

Astrolojide beslenme dediğimiz zaman yengeç ve boğa burçlarını görürüz. Ay bizim beslenme alanlarımızı ve içgüdülerimizi gösterir. Boğa ise haz alanlarımızı beğendiğimiz yemekleri gösterir. Burçlara göre yemek zevkine ve alışkanlıklarına bakalım.

KOÇ BURCU: Aceleci olan koç burcu, yemeği hızlı yer. Telaşlı ve aceleci bir halleri olduğu için hemen yiyip kalkmak isterler. Koç burçları, baharatlı, acılı salçalı yemekleri daha çok tercih edip, beğenebilir. Hamburger, patates kızartması, çiğköfte, doğu yemekleri sevdiği yemekler arasında olabilir.

BOĞA BURCU: Boğa burcu, yemeğe çok düşkündür bildiğiniz gibi. Yavaş yavaş yemeklerini yapar tadını çıkara çıkara yerler. Yemek zevkleri, tat alma duygusu çok gelişmiştir. En iyi aşçılar boğa burcunda çıkar. Hamur ürünleri, doyuracak tüm yiyecekler boğa burcu içindir.

İKİZLER BURCU: İkizler burcunun elleri çok lezzetli olur ve yaptığı yemeğe tat katar. İkizler burcu için yemekten ziyade kiminle yediği çok önemlidir. Yemek yerken bol bol konuşup uzun sohbetler yapacağı masaları tercih eder. Sabah kahvaltılarını genelde geç yapmak isterler. Pratik ve bol seçenekli menüleri tercih edebilirler.

YENGEÇ BURCU: Beslemek, yedirmek içirmek yengeç burçlarından sorulur. Ay yönetiminde oldukları için yedirmeyi, içirmeyi beslemeyi çok severler. Yemeklerine sevgilerini de katarlar. Ailecek kurulan sofralar yengeçler için çok önemlidir. Değişik meyve suları, kokteyl ve deniz ürünlerini severler. Anne şefkatinde yemekler için yengeç burçlarını tercih edebilirsiniz.

ASLAN BURCU: Ormanların kralı ve kraliçeleri aslanlar tabi ki şanına yakışır, gösterişli ve şatafatlı sofralardan hoşlanır. Misafirlerini ağırlarken, yemek takımları, tabaklar çatallar lüks ve kaliteli olsun isterler. Et ve et yemeklerini severler. Portakallı, tarçınlı, limonlu ürünleri tercih edebilirler. Yemek şefi olarak çalışmak Aslanların işidir.

BAŞAK BURCU: Diyet spor ve faydalı besinler deyince aklımıza başak burçları gelir. Beslenme uzmanları ve diyetisyenler genelde başak etkili olabilirler. Sağlıklı olan, diyet yiyecekleri tercih ederler. Çok fazla yiyip kilo almak korkulu rüyalarıdır. Titiz ve temiz düzenli bir masa tercih ederler. Ev yapımı ürünler, topraktan bahçeden gelmiş ürünleri severler.

TERAZİ BURCU: Zarafet deyince aklımıza tabi ki terazi burcu gelir. Yemekten çok sofranın sunumu, uyumu ahengi onlar için önemlidir. Tatlılar, meyveler ve çikolata tercih ederler. Soğan, sarımsak havuç ve yeşillikleri severler. Kilo almaya meyilli bir yapıları oldukları için yeme dengesini korumak isterler.

AKREP BURCU: Derin ve tutkulu bir ruha sahip olan akrepler genellikle acılı yemeklerden hoşlanır. Akrep burcunun yeme alışkanlığı psikolojisi ile çok alakalıdır. Keyfi yerinde ise çok güzel yemekler hazırlar. Akşam yemeklerinden daha çok hoşlanırlar. Baharatlı yiyecekler ve deniz ürünlerini severler. Mide ve mesane akrep burcuyla alakalı olduğu için, midesini rahatlatacak ürünleri tercih edebilirler.

YAY BURCU: Yay burcu deyince aklımıza tabi ki gezmek, dolaşmak ve eğlenmek gelir. Yay burçları, evrensel Dünya yemeklerinden hoşlanırlar. Yöresel yemekler, farklı restoranlar ilgisini çeker. Keşfetmek yay burcunun işidir. O yüzden yeni yemekler, mekanlar keşfetmeye bayılırlar. Neşeli ve mutlu, geniş sofraları severler.

OĞLAK BURCU: Geleneksel ve kuralcı olan oğlak burçları, yemek davetlerini ve yemekleri bir görev ve sorumluluk olarak görür. En ince detayına kadar hesaplar ve eksiksiz olsun ister. Daha çok iş yemekleri, organizasyonlar, toplantı yapacakları yemekleri önemserler.

KOVA BURCU: Zodyağın çılgın ruhlu kova burçları, yemek konusunda da değişik ve farklı yemekleri severler. Hiç kimsenin kurmadığı marjinal sofralar kurar ve değişik konseptler hazırlarlar. Teknoloji konusuna meraklı oldukları için, mutfak malzemelerini çok sever ve iyi kullanırlar.

BALIK BURCU: Romantik mi romantik olan balık burcu, yemek konusunda da sakin ve sevgi dolu yemek ortamlarını severler. Balık burcu, bereketli bir burçtur. Yemekte manevi ve farkındalıklı sohbetler yapmak isterler. Romantik yemekler onları mutlu eder. Sofranın neşe ve mutluluk yayan kişisidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşegül Badem Arşivi
SON YAZILAR