Ayşe Akar

Ayşe Akar

Biz olmak

Biz olmak

Hayata karşı bir duruşumuz olmalı. Çevremizde olup biten her şeyden haberdar olmalı ve tavrımız olmalı yaşananlara. Ülkece zor günlerden geçerken birbirimize destek olmalı çıkarsızca. Kendimizi değil herkesi düşünerek hareket etmeli ve yaşanan olumsuzluklara artık bir cevap vermeliyiz.

Sabahları haberleri açmaya kokar olduk. Artık  bugün zam gelmiş mi demiyoruz , çünkü kesin gelmiştir gelmesine de acaba kaç kuruş gelmiş onu takip ediyoruz. Zamlar aldı başını gitti umarım bitiş çizgisini  bir an önce görür yoksa bizim görmemiz  daha yakın...


Çevreme bakıyorum da  kendi ülkemde yabancı gibiyim. Sanki bu ülkede sığınmacı olan benim. Bizleri teselli edecek hiçbir şeyimiz kalmamış gibi. Neye tutunsak elimizden alınıyor sanki. Eskiden de bir çok krizleri atlatmadı mı bu ülke ama hiç bir zaman umutsuzluğa mutsuzluğa kapılmadı. Hep yine yeniden dedi inandı ve tüm zorluklara göğüs gerdi. Biliyorum şimdide yine yeniden diyecek atlatacağız bu zor günleri. Çünkü bizim inancımız her şeyin üstesinden gelen bir güce sahip. Aslında yapılan zamlar değil bizi bu hale düşüren bencilleşmiş fırsatçı zihniyetler. Onlar yüzünden kuyruklar oluşuyor hepsi kasasına girecek paranın hesabını yapıyor. Memlekette yağ kalmayacak dediler tenekelerce yağları kuyruklara girip aldılar. Ne oldu sonra şeker sonra un marketler stok yaptı satmadı zamlanınca satacaklarmış. Fırsatçılık yapanlara hesabını sorarız dediler ama ne soran oldu ne denetleyen o görevde halka düştü ama kimin umurunda.

Marketten bugün aldığını yarın aynı fiyata bulursan senden mutlusu yok. Salatalık salatalık olalı böyle değer görmemişken Patlıcan mutfakların baş tacı oldu. Manavda bir amcam -aman ne yapalım bir kilo alacakmışız yarım kilo alırım ne olmuş yani? Diyor öylede oldu artık tane tane yarım yarım alınabiliyor her şey ama düşünmüyor ki peki senin yarım çalışmanı kabul ediyorlar mı? verilen maaşa, bu paraya bu kadar çalışılır diyebiliyor musun .Tabi ki diyemiyoruz. Ben kabullenemiyorum kim ne derse desin yıl olmuş 2022 ileriye, uzaya gideceğimiz yere biz geriye gönderiliyoruz. Emeklerimizin karşılığını verecek bir anlayış bu doğrultuda refah ve huzur içinde yaşama isteği çok olmasa gerek. Kimseye yaptıklarından  ya da yaşattıklarından dolayı yargı dağıtmak değil gayem sadece yapamadıklarımızdan yaşatamadıklarımızdan rahatsızlığım.

Bencillik duygusundan uzaklaşmalı zorda olanın yanında yer almalı tüm kötü günleri kenetlenerek atlatmalıyız. İşte o zaman huzur bulur bu vatan bu millet çünkü biz, Biz olabildiğimiz sürece var olacağız.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ayşe Akar Arşivi
SON YAZILAR