Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

Yerel medyanın önemi

Yerel medyanın önemi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Yeşilay Cemiyeti tarafından geçtiğimiz hafta sonu Antalya’da düzenlenen "Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi" başlıklı seminerde uyuşturucu ile mücadele konusunda önemli bir sunum gerçekleştirildi.

Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı eğitiminde konuşmacılar uyuşturucu bağımlılığı ve mücadelesi konusunda yaptıkları konuşmalar ile konunu ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peyami Çelikcan ise karşılıklı soru cevaplarla konunun tartışıldığı sunumda, uyuşturucu madde konulu basın çalışmalarında dikkat edilmesi gerekenler hakkında hepimizi bilgilendirdi.

Uyuşturucu kullanan kişilere yönelik tasvirlerin, betimlemelerin haber metninde nasıl verilmesi gerektiğine ilişkin konu ise programın sonunda seminere katılan medya mensuplarınca yazılan haberler ile anlatıldı.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda gerçekten medyanın ne kadar önemli bir rol üstlendiği bir kez daha kanıtlanmış oldu. Bu konu hakkında seminere katılan medya mensupları ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarının basın sorumluları bence önemli bir bilgi sahibi oldu.

Seminere katılanlar uyuşturucunun ülkemizde oluşturduğu tehlikenin ne kadar korkutucu boyutlarda olduğunu ve uyuşturucu ile mücadelede herkesin üzerine düşen bir görev olduğunu bir kez daha gündeme taşıma imkanı buldu. Böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Yeşilay Cemiyeti yetkililerine teşekkür ediyorum.

Yapılan konuşmalarda verilen örneklerde uyuşturucu kullanma yaşının neredeyse 12’lere indiği günümüzde bu tür programların ne kadar önemli olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Burada aile bireylerine olduğu kadar medya ya da önemli görevlerin düştüğü anlatıldı.

Seminerin sonunda ortaya çıkan tablo da medyanın görevi olarak bence en önemli detay uyuşturucu veya madde bağımlıları ile ilgili haberlerin nasıl verilmesi ve nelere dikkat etmemiz olduğu idi.

Evet, aile bireylerine olduğu kadar medyaya da bu konuda önemli görevler düşüyordu.  Uyuşturucunun neden olduğu dramları haberleştirirken farkında olmadan küçük hatalar yapabiliyorduk. Bu seminerde bizlere verilen konuları haberleştirirken nerelerde hata yaptığımız ve hangi ifadeleri kullanmamamız gerektiği en ince ayrıntısına kadar anlatıldı.

Bence seminere katılan ve basın sektöründe görev yapan genç muhabir kardeşlerimizin bu konuşmalardan ve verilen örneklerden çok iyi ders almaları gerekir.

Bir gün içerisine sıkıştırılmasına rağmen oldukça verimli geçen seminerlerin devamı diğer illerde yapılacak ve son toplantı Ankara’da yapılacak. Seminerlerin tamamlanmasının ardından ise yapılan toplantılarda ortaya çıkan değerler bir yayında toplanarak medya ile birlikte toplumun her kesiminin faydalanması sağlanacak.

Bence bu seminer geç kalınmış ancak sonunda amacına ulaşmış bir seminer oldu. Seminere katılmamıza vesile olan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Yeşilay Cemiyeti’ni özel olarak tebrik etmek istiyorum.

Ayrıca bu gezinin gerçekleşmesinde emekleri olan BYEGM Konya İl Müdürü Cemil Paslı ve tüm ekibine, bizleri Antalya’da misafir ederek harika bir ev sahipliği yapan ve Konya basını için Antalya Expo 2016 fuarına özel bir gezi düzenleyen BYEGM Antalya İl Müdürü Esen Diler hanımefendiye ve fuarı gezmemizde bizlere yakın ilgi gösteren Expo 2016 Fuarı Ekibine yürekten teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR