Ahmet Ünver

Ahmet Ünver

Virüs ve Sonrası Dijital Cüzdan Dönemi!.

Virüs ve Sonrası Dijital Cüzdan Dönemi!.

Virüs ve Sonrası Dijital Cüzdan Dönemi!.

Virüs sonrasında, dünyanın eskisi gibi olmayacağını ve sosyal, siyasi, kültürel, ekonomik ve dijital değişimlerin olacağını,  yazılarımızda her daim vurgulamaya çalışıyoruz! Virüs ile tamamen dijital bir hayat ve dijital bir dünyanın  şekil  alacağı artık konuşulanlar arasındadır!.

Virüs sürecinde, evlerimizden her şeyi yapmayı yeniden öğrendik!. Bakanlar kurulu toplantıları  ve yereldeki belediye meclis toplantıları, aile, arkadaş ve dost sohbetleri de  artık uzaktan internet üzerinden yapılmaya devam ediyor!. Yüksek öğrenim ve orta öğrenimde eğitimlerine devam eden öğrenciler  artık  hem derslerini dijital platformlardan takip ediyor  ve hem de  ödevlerini teslim edebiliyor!. Çoğu meslek erbabı da artık evinden çalışmaya başladı!  

Dijital dünya ve  dijital hayata  yeniden  hoş geldik!. Artık hiçbir şey  ve özellikle de tüm iş yapma biçimlerimiz eskisi gibi olmayacak!.  Yeni dönemin en dikkat çeken durum ve gelişmelerden bir tanesi de dijital cüzdan olacaktır! Peki nedir dijital cüzdan?!

Dijital cüzdan; Kredi ve banka kartlarının veya ön ödemeli kartların tek bir yere tanımlandığı elektronik bir sistemdir. E-Cüzdan ile kart sahipleri kart bilgilerini güvenli bir şekilde ekleme, saklama, güncelleme ve iptal edebilmektedir.  Bir bilgisayarla çevrimiçi satın alma veya bir mağazadan bir şey satın almak için bir akıllı telefon kullanma da olabilir.

Kart sahipleri ödeme sayfasında tanımlı kartlarını güvenli, kolay ve pratik bir ödeme deneyimini yaşar!.  Diğer bir ifade ile dijital cüzdan; kart bilgilerini bulutta, kendi sistemlerinde saklayan ve genelde internet üzerinden alışverişlerde kart bilgisi girmeden ödeme yapılmasını sağlayan çözümlere verilen genel isimdir! 

Bir kişinin banka hesabı dijital cüzdanla bağlantılı olabilir ve ayrıca sürücü belgesi, sağlık kartı, sadakat kartı ve diğer kimlik belgelerini telefonunda saklayabilir. Bir dijital cüzdan hem bir yazılım hem de bilgi bileşenine sahiptir. Yazılım, kişisel bilgiler ve gerçek işlem için güvenlik ve şifreleme sağlar.

Bilgi bileşeni temel olarak kullanıcı girişi bilgilerinin bir veritabanıdır. Bilgi, gönderim ve fatura adresi, ödeme yöntemleri ve kredi kartı numaraları, son kullanma tarihleri ve güvenlik numaraları gibi bilgileri içerir. Çevrimiçi satın alınan mallar ve hizmetler için ödemeler;  bir istemci taraflı dijital cüzdan kurulum gerektirir ve kullanımı kolaydır. Yazılım yüklendikten sonra, kullanıcı tüm ilgili bilgileri girer ve  dijital cüzdan kurulmuş olur!.

Dijital cüzdan, kullanıcılara, bilgilerini güvenli ve doğru bir şekilde aktarma seçeneği sunar!. İşlemler, basitleştirilmiş yaklaşım, kullanılabilirlik ve müşteri için daha fazla fayda sağlar! Dijital cüzdan genellikle ödeme kartının ayrıntılarını web sitesine geçirmediğinden, işlemlerin güvenliğini de artırabilir!  

Türk Devleti, Kadim Türk Devlet Aklı nezaretinde, virüs akabinde kurulması planlanan yeni dünya düzeni ve sistematiğine  yönelik, tüm tedbir ve önlemlerini almakta, stratejik ve taktik öngörülerini de  yapmaktadır!. Dijital LİRA  ve Dijital Cüzdan vb. her türlü planlama ve hazırlıklarını da, yeni döneme göre dizayn etmektedir!. Artık yeni dünya sistematiğinde figüran değil, masada olan ve her türlü  oyunu kuran, küresel kirli ve  sinsi tuzakları  da bozan, bir Türk Devlet Aklı vardır!. Artık yerli ve milli, kendi ürettiği yazılım ve diğer dijital işlemler ile yeni döneme hazır bir  Türk Devleti vardır!. Türk Devleti;  2023 -2053 ve 2071 kızıl elma hedeflerine doğru adım adım ilerlemektedir!. Engel olmaya kalkan, tüm küresel ve işbirlikçi ekol temsilcileri  bir bir kırılacaktır!.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Ünver Arşivi
SON YAZILAR