Ahmet Ünver

Ahmet Ünver

KONYA, Uzaya, Uydu Fırlatma Mekiği!.

KONYA, Uzaya, Uydu Fırlatma Mekiği!.

Uydu Teknolojileri Haftası  kapsamında,  uzaya  fırlatılan Türksat- 5A uydusu, Türk Devleti ve Türk Milletinin uzayda ki konumu  adına önemli bir gelişmedir!. Bu yıl Türksat- 5B uydusu ve gelecek yıl uzaya fırlatılacak yerli uydular,  Türksat- 6A ve İMECE,  Türk Devleti,  uzay teknolojisinde yerini güçlü şekilde almış olacaktır! 

Türk Devleti adına fırlatılan uydular,  kendi uydu fırlatma tesisimiz olmadığı için ABD, Fransa  Rusya ve Çin fırlatma tesislerini kullanmaktadır!. Türkiye acil ve ivedi bir şekilde, kendi  uydu fırlatma tesisini kurmalıdır!. Hemen şimdi!..

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan; Mikro uydu  fırlatma tesisini yakında kuracağız!. Milli uzay projesini yakında açıklayacağız!. Hem mikro uydu geliştirme ve hem de bunları uzaya gönderme konusunda, devlet olarak,  yoğun bir hazırlık içinde, olduğumuzu vurguladı!. .

Türksat- 5A haberleşme uydusu, Türkiye, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Batı Afrika, Güney Afrika, Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz'i kapsayan geniş bir coğrafyada, TV yayıncılığı ve veri haberleşme hizmetleri sunacak!.

Türkiye uzayda yörünge hakkı bulunan 30 ülkeden biridir!. Uzaya fırlatılan TÜRKSAT- 5A uydusu doğu yörüngesindeki uzay haklarını 30 yıl boyunca garanti altına alıyor!. Yaklaşık dört ay sonra yörüngesine yerleşecek olan uydu,  ülkemize ve tüm dostlarımıza  başarılı hizmetler  sunacaktır!.   

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi), Türksat- 5A'nın uzaya fırlatılması nedeniyle Türkiye'yi tebrik etti!. Türk Konseyinin kurucu üyesi Türkiye, Türksat- 5A haberleşme uydusunu, başarıyla fırlatmıştır!. Türk Konseyi olarak Türkiye'yi tebrik ediyor, üye ülkelerimizin teknolojik başarılarıyla gurur duyuyoruz, ifadelerini kullandı!.

Türk Devletinin 1994 yılında başlayan uzaya uydu gönderme süreci, yer gözlem uydusu RASAT'ı Türkiye kendisi tasarlayıp, üretmiş ve 2011 yılında Rusya'dan uzaya fırlatmıştır! Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları için kendi tasarımı olarak geliştirilen Göktürk-2 uydusu da 2012'de Çin'den uzaya gönderilmiştir!. Göktürk-1 uydusu 2016'da Fransız Guyanasından fırlatılmak sureti ile uzaydaki yerini almıştır!  

Türkiye Uzay Ajansı, 13 Aralık 2018 tarihinde, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belirlenen görev ve yetkileri yerine getirmek üzere tüzel kişiliği haiz, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen politikalar doğrultusunda, Milli Uzay Programı hazırlanarak hayata geçirilmesi için çalışmalar yürütmek amacı ile kurulmuştur!.

Türkiye Uzay Ajansı, Ülkemizin uzay  alandaki vizyonu hayata geçirmede önemli görevler üstlenmektedir!. 2021 - 2030 milli uzay programı ve bu alandaki hedeflerini de,  yakın bir tarihte, kamuoyu ve tüm dünya ile paylaşacaktır!  

Türkiye Uzay Ajansı, Hem mikro uydu geliştirme ve hem de bu uyduları ülkemizden uzaya gönderme konusunda yoğun hazırlık içerisindedir!  Bu amaçla ülkemizde bir mikro uydu fırlatma tesisi kurulma hazırlıkları devam etmektedir!

Daha önceki yazılarımızda her daim vurguladığımız; Konya bir uzay üssü ve uydu fırlatma merkezi olacaktır!. 1200'lü yıllarda, dört adet astronomi üniversitesinin olduğu ve uzay bilimi eğitimlerinin de  üst düzeyde verildiği,  Kadim Başkent Konya, dünyadan uzaya belirli  çıkışların olduğu bölgelerden birisidir!. Başka yerden çıkamazsınız!.  

Kadim  Türk Devlet Aklı nezaretindeki Türk Devleti, hem uydu ve hem de mini uyduların yerli ve milli imkanlar ile dünyadan uzaya çıkışın olduğu  Konya Uzay Mekiğinin de  kurulduğunu ya da  kurulmakta olduğunu, çok yakın bir tarihte de hizmete açılacağını  düşünüyorum!. Hayırlı olması dileklerimle!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Ünver Arşivi
SON YAZILAR