Ahmet Ünver

Ahmet Ünver

Biden ve Türk Devlet Aklı!.

Biden ve Türk Devlet Aklı!.

Biden ve Türk Devlet Aklı!.

ABD Başkan adayı ve bir önceki dönem Başkan Yardımcısı Joe Biden;  16 Aralık 2019 tarihinde,  New York Times gazetesine   bir röportaj verir!. Röportaj, 19 Ocak 2020 tarihinde görüntülü ve yazılı tam metin olarak  yayımlanır!. Biden; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız!. Muhalif liderlerini desteklediğimizi ve bir yol haritamızın olduğunu açıkça göstermemiz lazım! Düşündüğümüz şeyle ilgili sesimizi yükseltmemiz ve bedel ödemeli!. Ama bence daha önce benim yaptığım gibi onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan’ı yenecek duruma gelmeleri için hâlâ var olan Türk liderliği unsurlarından daha fazla verim almalı ve onları güçlendirmeliyiz!. Darbe ile değil, seçim süreci ile!. Peki, biz ne yapıyoruz? Burada oturup boyun eğiyoruz!.  Yani çok endişeliyim,  diyormuş!.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkan adayı Joe Biden'ın küstah sözlerine tepki gösterdi. İbrahim Kalın sosyal medya hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda; Biden'ın Türkiye analizi saf bir cehalete dayanıyor. Türkiye'ye emir verilen günler geride kaldı,   ifadelerini kullandı. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik;  Joe Biden'in skandal sözlerine sert tepki gösterdi. Biden; Erdoğan’ı değiştireceğiz, bunu darbeyle değil, seçimle yapacağız, derken, darbe diyemediği için seçim demiş!. Cümlede ki;  darbe, seçim, seçim de darbe yerine kullanılmış!. Sandığın gücüne inanıyoruz. Darbeye nasıl cevap verilir, en son 15 Temmuz’dan biliyoruz! Sandık namustur; Kimse müdahale edemez! Demokrasimiz hak edilmiş ve bedeli ödenmiş bir demokrasidir; Kimse yıkamaz,  dedi!.

MHP Lideri Devlet Bahçeli; ABD Başkan adayı Joe Biden'in kabul edilemez ve skandal açıklamalarının ülke gündeminin ağırlık merkezine yerleştiğini! Bugüne kadar darbelerin, müdahalelerin, krizlerin, terör eylemlerinin ve demokrasi karşıtı arayışların gerisinde kimlerin olduğu da esasen tescillendiğini!. Bu şahsın Türkiye Cumhuriyetinin varlığına, egemenlik haklarına, milli iradenin takdir ve tercihine saldırısı ancak düşmanlık olarak değerlendirilecektir! Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmeyi hedeflemesi, bunu darbe ile değil de muhalefeti destekleyip seçim yoluyla yapılması gerektiğine vurgu yapması alçak bir plandır! Demokrasiye inanan hiç kimsenin, böylesi korkunç ve şeytani bir emeli,  cevapsız ve karşılıksız bırakmayacağını! Türkiye'nin ne kadar büyük ve derin bir beka sorununa maruz kaldığı iyice netleşmiştir! Muhalefete açık destek vermekten bahseden Biden'in kimlerle, hangi zeminlerde kapalı devre irtibat ve ilişki halinde olduğu geldiğimiz bu aşamada gün yüzüne çıkarılmalıdır! Türkiye'ye karşı gittikçe yoğunlaşan siyasi, ekonomik ve diplomatik şantajların Evangelist Biden ve içimizdeki ortaklarıyla bağlantıları mutlak süratte tartışılmalı ve vatan hainleri deşifre edilmelidir, ifadesini kullandı.

Şimdi bir gazeteci olarak soralım!. ABD Başkan adayı, konuşmasında ki  Türkiye'de irtibat halinde oldukları ve iktidarı da devirmeyi planladıkları muhalefet ve muhalefeti de temsil eden isim veya  isimler  kimdir?! Yazılarımızda sürekli olarak vurguladığımız, Türk siyasi hayatı artık Cumhur ve Millet ittifakı olarak ikili bir sistemde  şekil almıştır!. İçeride ki işbirlikçi  küresel ekol temsilcileri bir üçüncü veya başkaca bir ittifak kurabilmek ve mezkur ittifakları da dağıtmak veya parçalayabilmek  için her yol denenmektedir!. Acaba, Biden, muhalefet derken, ülkemizde, irtibat halinde oldukları, üçüncü veya beşinci ittifak peşinde koşan, Cumhur ve Millet ittifaklarını da dağıtmayı planlayan, 15 Temmuz hain darbe ve işgal  kalkışma sürecinden bil-itibar, devlet kademesinden temizlenen küresel ekol temsilcisi, kirli ve sinsi  işbirlikçiler olabilir mi?!. Neden olmasın?! Peki, başarabilirler mi?! Hiç sanmıyorum!. Eski Türk Devletinden artık eser kalmamıştır!. Refleksleri, pro-aktif  ve aksiyoner atak ve hamleleri, özellikle de bağımsız politikaları, çok güçlü bir Türk Devleti bulunmaktadır!.

Peki, tam  da bu röportajın gündeme düştüğü ve köpürtülmeye başladığı günlerde, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül  ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak gündeme neden düşer veya düşürülür?! Neymiş efendim?! Abdullah Gül'den neden bu kadar korkuyorlarmış?! Kim korkuyormuş?! Kim kimden ve neden korkuyormuş?! Tüm bu haberler ve gündemin arkasında, Kadim Türk Devlet Aklı olmasın?! Türk Devlet Aklı nezaretinde, İletişim ve Halkla İlişkiler mesleğinin gözde kavram veya kuramı, SPİN DOKTORU devrede olabilir mi?! Neden olmasın?!  Peki, ne zannediyoruz!. Türk Devleti, bir Muz Cumhuriyeti olmadığına göre!. Türk Devleti, Kadim Türk Devlet Aklı ile, iki bin beş yüz yıllık bir devlet geleneği ve hafızasına  sahip olduğuna göre!.

Cumhur Başkanlığı hükümet sistemi  ile birlikte, devlet kademesi ve muhalefette, hiçbir şekil ve şartta, küresel ve emperyalist güçlerin, içeride ki  işbirlikçi, taşeron ekol ve kalıntı  temsilcilerine, artık  yer, mekan, güç, iktidar ve makam kesinlikle yoktur!. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ifadeleri ile ABD Başkan adayı ve bir önceki dönem Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın  irtibat halinde oldukları, darbeyle değil de seçim ile Türkiye'deki iktidarı değiştirmeyi planladıkları, Evangelist kalıntısı,  işbirlikçi ve  taşeron ekol temsilcisi vatan hainleri kimlerdir!. Soruyorum!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Ünver Arşivi
SON YAZILAR