Konya
Parçalı bulutlu
5°
Aksaray
Kapalı
3°
Karaman
Az bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Yaşam Ramazan ayında İslam'ı seçtiler: Avrupa'da Müslüman olanların sayısı artıyor

Ramazan ayında İslam'ı seçtiler: Avrupa'da Müslüman olanların sayısı artıyor

Avrupa'nın birçok yerinde İslam'ı seçen vatandaşların sayısı artıyor. Danimarka'da 2 vatandaş daha Ramazan ayında Müslüman oldu.

Okunma Süresi: 1 dk

Son dönemlerde Avrupa'da Müslümanlığı seçen vatandaşların sayısında artış gözlemleniyor.

Benzer tablo Konyalı gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı ülkelerden biri olan Danimarka'da da yaşanıyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Danimarka'da 'İhtida Merasimleri' daha da arttı.

haberler24.tr'de yer alan habere göre; Danimarka'da Randers Camii'nde 2 kişi daha kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Randers Camii'nden yapılan açıklamada, "Camimize gelerek Müslüman olmak istediklerini dile getiren Dorthea ve Dennis, Allah'ın birliğini ve Hz. Muhammed'in (sav) onun kulu ve elçisi olduğunu tasdik edip İslamla şereflendiler. Kendilerini tebrik ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ülkedeki bazı politikacılar, Türkiye ve İran'ın ülkede faaliyet gösteren camiler aracılığıyla "Danimarka'nın altını oyduğu" yönünde görüşlerini paylaşarak, Müslüman olanların sayısında artış yaşanmasının 'endişe verici' olduğunu belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *